7.3 Glow Plug relay Problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-21-2011, 04:34 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
7.3 Glow Plug relay Problems

Im hoping someone can help me out here, I have a 2000 Ford F-350 7.3 I just put a New glow plug relay on it and im having some issues. the old one was bad the new one i just put on acts like its stuck on. i have everything hooked up right when i turn the key on power gose to GP and I have 12v at both the small red wire and small orange wire and it never shuts off even when the key is off, but if i diconnect power from battery to GPR and hook it back up its fine untill i turn the key on again. everything i have been reading says its either the ground wire from the PCM is shorted or Just the PCM is bad. can anyone help?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-21-2011, 07:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Posts: 438
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
im still looking for the same answer. relay wont shut off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-22-2011, 06:13 PM
Member
 

Join Date: Feb 2007
Posts: 35
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Check out this video I put together to show GPR operation. It sounds like the new one you have could be faulty.

Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-23-2011, 05:53 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yup figured out the new relay was bad also guess thats what i get for getting a cheap one from ebay. bought one from napa and works great now. thanks alot for the vidio it helped alot.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-08-2013, 07:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thank you for providing the video, it really helps. well it looks like in my case the relay works, the issue is that the relay is not getting ground. if i grab a wire and ground it then it works. what do you think the problem may be? I'm getting the error code P0683. S there a diagram that wii show where the ground wire come from?

Thank you.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors