Raining = Stalls when breaking?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-06-2011, 03:04 PM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Raining = Stalls when breaking??

Just like the title, truck runs like a dream at all times but when it rains ill be driving and it runs great then as i come to a stop at a light or something just before the truck comes to a complete stop it just shuts off. I can start it right back up with no problems and it ONLY does this when it rains... I know it is not the CPS cause i thought it was at first so installed a new one then when it started doing it again i replaced new CPS with another NEW CPS just for good measure. It has the new IPR aswell.
Any help would be greatly appreciated.
Derek

Spell check "Braking" not "Breaking"

Last edited by Camoderek; 08-06-2011 at 03:25 PM. Reason: Spell Check
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-10-2011, 08:47 AM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any suggestions? Does not do it everytime I stop just like 1/25 ratio and it being hurricane season In FL we have a lot of rain.. I would hate to bring it to a shop for something stupid and easy..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-10-2011, 06:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
We had this problem on our 99 powerstroke and we couldn't figure it out.....come to find out it was just a loose ground. Good luck with it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-14-2011, 02:59 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have been searching for a thread similiar to this. I have recently been driving my truck and noticed stalls while driving. No rain though and for no apparent reason I will be off the pedal and slowing down when it will die. It has happened twice. The loose ground things peaks my interest since I also am having trouble with my EGT gauge bouncing which was suggested to be a bad ground. bstrack13, how did you fix your loose ground? Where was it located?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-10-2011, 03:22 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by kbieber8 View Post
I have been searching for a thread similiar to this. I have recently been driving my truck and noticed stalls while driving. No rain though and for no apparent reason I will be off the pedal and slowing down when it will die. It has happened twice. The loose ground things peaks my interest since I also am having trouble with my EGT gauge bouncing which was suggested to be a bad ground. bstrack13, how did you fix your loose ground? Where was it located?
It has been a couple of years but it seems like it was a body ground on the passenger side. I really can't remember exactly wher tho.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-10-2011, 07:43 PM
Chapter Director
 

Join Date: Feb 2010
Location: Vacaville, CA
Posts: 2,215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
my tuck has been doing this recently too. when im stopped at a light and sitting for a bit it stalls out. starts right back up and runs ok, a little rough but not bad. occasionally it will stall out while cruising on the freeway but starts back up on its on. its very rare and cant get it to do it all the time. Recently replaced the UVCharness icp and ipr are both new, going to try a new CPS next?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-03-2012, 08:27 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i got the same problem guys. Stalls only when wet, or while driving it will miss then catch itself. I have put a new cps on it and packed the connector with Di-Electric Grease, then pulled the inner driveside fender to try and seal the injector control module better. Still truck stalls. Then i read that the it could be the wiper motor so i drove home today with my wipers on high, low and different clicks of intermediate with no problems at all (no rain today). Only other thing is maybe the windshield is leaking? but i don't think so cause the carpet is never wet. I also heard to replace the whole engine wiring harness cause there could b a bad wire? anyone ever heard that before?thanks kyle
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-10-2012, 12:12 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2007
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Try your wipers on a sunny day and see if it quits on you I thought it was the rain but mine is caused by the wipers
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 01-10-2012, 12:21 PM
Member
 

Join Date: Dec 2010
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yep did that. I drove home with them on the whole way. I changed from high, low to different settings on intermediate but nothing, ran fine. I replaced the windshield but we haven't had rain yet for me to test that. thanks kyle
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-22-2012, 05:43 PM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Any updates mine still does it from time to time..
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:28 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors