feels like another $1000 - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 08-04-2011, 11:46 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
feels like another $1000

hello everyone!

i own an 1999 f 250 with with 230,000 miles on it

i was driving along today doing 45mph and all of a sudden it felt like the road got a little bumpy, but having driven this road many times i knew it was not. i let off the gas and the bumps ended.

i immediately headed for home because i'm sick of calling AAA and watching the truck get put onto a flat bed (terrible water pump failure cruising down the highway)


the truck starts fine

2-3 seconds after it starts it idles rough, a very intense slow vibration.
in the mid RPMs its very rough, in the high RPM's everything seems fine

no black, white, or blue exhaust

no check engine lights on

also the "power stroke sound" is very off almost like half is not their

power seems to be all their, but i'm honestly afraid to push it

the truck (yesterday *rolls eyes*) got a $180 oil change with valvoline blue, with a napa oil filter, and a napa fuel filter.

3/4 tank of gas with the correct amount of D911 in it

the truck is driven to its potential, who doesn't like some black exhaust on a hard acceleration every once and a while 0=)

places to start, would be much appreciated
downtoearth is offline  
post #2 of 5 Old 08-05-2011, 12:17 AM
Serving Our Country!
 
JSchuricht's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Manor, TX
Posts: 2,967
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 25 Times in 24 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Do a buzz test to see if all injectors are firing.

JSchuricht is offline  
post #3 of 5 Old 08-05-2011, 10:51 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i called around trying to find equipment to do the buzz test, i cant seem to find any and really don't want to go to the ford place and be charged dumb amounts of $$$

any suggestions on where to find equipment to do this
downtoearth is offline  
post #4 of 5 Old 08-05-2011, 12:51 PM
Banned
 
Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Post up where you are, might be someone local willing to lend you a have and/or scanner!

I agree with scanning it, but kinda sounds like it might be a UVCH issue. Do you have a chip?
ToMang07 is offline  
post #5 of 5 Old 08-05-2011, 04:27 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 6
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No Chip

And the truck is located in NE Connecticut
downtoearth is offline  
Reply

Tags
7.3 , hpop , injectors , price , rough idle

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome