Rough idle at start - Very low power driving... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-24-2011, 10:19 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Rough idle at start - Very low power driving...

I recently bought an 03 F350 7.3 completely stock. In the past month of owning it, I added a K&N intake, Flo Pro exhaust, Edge Evolution CS w/Attitude and a lift. Have had no issues with any of the equipment, or the truck at all in general until today. Today I dropped the truck off to get washed, when I picked it up and turned it on, it idled horribly for about 5 seconds and then smoothed out. I drove home and it just didn't seem to feel the same, so I pulled my programmer out and ran it on Fusion to see if any updates were available, it updated and I reinstalled it. Now, on any level setting on the programmer it drives with the amount of power that I would expect more from stock. I understand running 37's it will lose some power, but even at stock it should be able to move better. ANY ideas what could possibly have gone wrong? All they did was wash the damn thing, how could it possibly have gotten messed up?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-25-2011, 01:52 PM
Member
 

Join Date: Jun 2011
Location: centural Louisiana
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
did the wash the engine compartment,is it smoking any,maybe the wet your idm and shorted it,that would be my first guess.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-25-2011, 06:51 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Figured it out... The connector at the Juice module got water in it somehow. They didn't clean the engine compartment, but water got in it and fried the module. There are two rubber grommets in the plug which makes it seem like it's supposed to be water resistant enough to withstand a cleaning... Time to call Edge tomorrow.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
idle, power, programmer

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:33 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors