BLACK SMOKE unwanted and LARGE amount - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-08-2011, 07:15 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
BLACK SMOKE unwanted and LARGE amount

I need help with this!!! I have 2000 f250 7.3l 6speed 160k. No engine mods. Farely new truck to me, has been smoking since i got it and my first diesel. Smokes rediculously especialy under heavy acceleration but still under light acceleration. I DONT WANT BLACK SMOKE!!!! Is turbo going out? it still pulls hard.... are injectors bad? MY TRUCK IS NOT CHIPPED (that i know about). THE SMOKE IS NOT A NORMAL AMOUNT. I just replaced GP's and Relay. HELP please. Thankyou
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-08-2011, 07:17 PM
Still Alive



 

Join Date: Jul 2006
Location: Silverdale, WA
Posts: 27,581
Thanks: 5
Thanked 16 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to westcoaststrokin
Are you lugging the gears? Where are you stationed?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-08-2011, 07:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2011
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No im not lugging really its smokes most between 1-2k rpm i cruze at 1500rmp and never lug below 1k - Portland Oregon 6th ESB 4th FSSG (OUT NOW)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-08-2011, 07:33 PM
Still Alive



 

Join Date: Jul 2006
Location: Silverdale, WA
Posts: 27,581
Thanks: 5
Thanked 16 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to westcoaststrokin
Well I am out of ideas. I have no ideas what make the 7.3 tick. You should check out the local chapter though. I figured you might be stationed up at Naval Base Kitsap.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-08-2011, 09:58 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2009
Location: Riverside/Norco, Ca
Posts: 3,771
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
first of all does it seem a lil sluggish? check your IC boots and UP pipes, sounds like you have a huge boost leak,or some huge injectors lol.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:58 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors