99 spins fast but will not start - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-08-2011, 05:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
99 spins fast but will not start

I am new here but have some experience and have searchd old posts. I have a 99 that will not start with out ether. My AE is reporting 475 psi injector pressure at idle(engine hot) and up to 2600 at full throttle. My Icp never goes beyond 40%. I am thinking injector o-ring leak. Any ideas?

I pulled a 1289 and a 1211 code but they both went away after clearing codes and cleaning the screens on the fuel intake.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-10-2011, 08:37 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2008
Location: denver
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Im in the same boat right now myne wont start if its not plugged in will yours start plugged in im thinking mine might be injectors im trying that now ill let you know keep me posted on what you fined. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-11-2011, 02:38 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I finally came to the same conclusion. My new injectors should be here today. I will let you know how it turns out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-11-2011, 06:05 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Oct 2008
Location: denver
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I just did driver side yesterday. Only did one side because the truck I took them out of has the fender about were the valve cover is so I did the easy side to see if it would make a diffrence. It did 30s this morning fired right up just thought you should know. Weird how it works my injectors passed buzz test and ran fine what ever im just glad I figured it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-18-2011, 01:32 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Problem fixed:

When I pulled the injectors I found six out of eight had craked top O-rings and #8 both top rings were broken with a large gap. I replaced with rebuilt injectors and it runs better than it has since I bought it three years ago.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:36 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors