two 7.3's two problems - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-28-2011, 07:15 PM
Member
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
two 7.3's two problems

I have two F450's, one runs fine till you drive it for 20 to 30 min, and it loses power and will go about 30 mph top speed. Has no codes and no cel. The other one starts fine but runs rough with alot of grey smoke buzz test was fine, it also has no codes or cel.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-29-2011, 06:03 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 4,980
Thanks: 2
Thanked 95 Times in 90 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Of course, it would be impossible to diagnose your problems without knowing a lot more....

But those kind of issues, without throwing codes, are generally all about fuel delivery (pumps/screens/filters/lines/ etc.)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-29-2011, 06:16 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
the one w/ the cel on, probably your Injcetor Driver Module (IDM). had the same symptoms years ago, IDM was dying.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-29-2011, 11:33 AM
Member
 

Join Date: Apr 2008
Posts: 71
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did both start having problems at the same time???? Did you go to the same gas station for fuel????

If so, you it most likely have bad fuel.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-11-2011, 07:00 PM
Member
 

Join Date: Aug 2009
Posts: 70
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The trucks are not mine and they didnt start having problems at the same time. The one that would run then loose power he bought it that way. I had him take the tank out and it had a bunch of crap in the bottom of it, so he cleaned every thing and flushed the fuel lines, and new filter, and the truck is still doing it. The other truck he had someone put it on a scantool, and it showed nothing. So i put it on my A.E. and it said number 8 inj circut, and idm. So he replaced number 8 and swaped idm with the other truck and put new inj harness in and truck still runs rough and smells like raw fuel out the tailpipe.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:33 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors