NEED HELP! Mystery issue!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-15-2011, 01:32 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: phoenix
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 1BAD99
NEED HELP! Mystery issue!!!

Ok guys i'll give you the rundown of whats going on. I have a 99 f350 1st gen, 2wd with 4inch exhaust, chip, gauges and intake.

The issue im having is as follows. The truck would startup but was running rough and was lacking serious power. I was told by strictly diesel that my fuel pump was bad. I changed the fuel pump and fuel filter. This fixed nothing. I then changed the CPS. This fixed nothing. I removed both valve covers and found 1 injector was unplugged on each bank. I plugged both injectors back in and buttoned everything back up. The truck now idles a lot better and runs better but heres the problem. As soon as it gets to normal operating temps the problem returns. It feels like its missing on several cylinders and isnt getting enough fuel. I have used a infared thermo to test cylinder temps and theres at least 2 cylinders that are a lot cooler than the rest. My chip isnt reading any DTC's or codes at all. I had a diesel tech come out to look at it and when he threw his Tester on the truck to read ipr's and hpop pressure he said it all looked good. He feels that I need to change the injector o-rings, glow plugs and under the valve cover harness. I don't wanna just keep throwing money and parts at the truck if I havent pin pointed exactly what the problem is. Any and all help would be appreciated. I'm at my wits end and I need my truck for work.

1999 F350 ext cab LB
Gauges( boost,pyro, trans)
DIY intake
MBRP 4in turbo back exhaust
Superchips flashpaq
35in baja TA's and leveling kit
1BAD99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-15-2011, 05:02 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: phoenix
Posts: 79
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to 1BAD99
anybody? Itd be awesome if anyone from az happened to check this thread because id love for someone to be able to look at it.

1999 F350 ext cab LB
Gauges( boost,pyro, trans)
DIY intake
MBRP 4in turbo back exhaust
Superchips flashpaq
35in baja TA's and leveling kit
1BAD99 is offline  
post #3 of 3 Old 04-15-2011, 06:53 PM
Compression Ignition Addict
 
shadowe123's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Austin tx
Posts: 337
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Kinda in the same situation but my truck runs just fine but dies out of no where. It's like someone turns off the key. Sometimes it starts but wont run more than 5 mins. Im thinkin it's the CPS but I changed it about 2 years ago. Idk. Was also told
It could be my hpop. If anyone can help please HELP US??



AFE stage 1 intake
straight pipe
6 inch lift with 37/13.50r20 toyo mts
alpine iva-w200 screen with jl xr in the doors and 2 12" jl w1 behind seat
autometer phantom 2 gauges
DP TUNER 60 tow, 80 eco, and 140 SMOKE yea i love it

DirtAssassins Clothing
shadowe123 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome