What sensor is this? - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 03-14-2011, 04:14 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What sensor is this?

I was doing an inspection today to find the source of my oil leak i recently noticed and while looking for oil in the valley (surprise, surprise there is plenty there) I noticed this sensor and it had some cracked wiring. I'll likely replace the whole thing to ensure the plug is good but not sure what to get. any help would be appreciated.

Rob

rjfox is offline  
post #2 of 10 Old 03-14-2011, 04:15 PM
Compression Ignition Addict
 
97powerstroker's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: plantation,fl
Posts: 1,150
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
pic isnt working.......>>>>>brian

96 F250 460-auto-ext.cab-long box-4.10-152k-10mpg all day running or not.....

97powerstroker is offline  
post #3 of 10 Old 03-14-2011, 04:18 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Apparently flickr isn't playing nice. here is the direct link to it

sensor_selected | Flickr - Photo Sharing!
rjfox is offline  
post #4 of 10 Old 03-14-2011, 04:21 PM
Compression Ignition Addict
 
kylev90's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Rootstown, OH
Posts: 1,400
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 4 Post(s)
Thanks: 3
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I think its your oil pressure sensor. If the guage is working and its not leaking I wouldnt worry about it

1997 CC SB. Stage 1s, 17*hpop, S&B CAI. 4" straight pipe, TW tunes, zf5 swap
kylev90 is offline  
post #5 of 10 Old 03-15-2011, 06:14 AM
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 6,187
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Thanks: 7
Thanked 229 Times in 220 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Still no pic for me


BUT - do you see it here?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	7.3sensors.jpg
Views:	147
Size:	93.7 KB
ID:	23754  
NoRalPh is offline  
post #6 of 10 Old 03-15-2011, 11:54 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
@NoRalPh it looks like the ICP in your photo you linked. As for the photo not working, you might have to click the direct link i posted.
rjfox is offline  
post #7 of 10 Old 03-15-2011, 11:59 AM
Super Moderator


 
SuperCrutyPS's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Orangevale, CA
Posts: 14,956
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 1 Thread(s)
Quoted: 209 Post(s)
Thanks: 76
Thanked 451 Times in 435 Posts
Garage
Feedback Score: 0 reviews
This is rjfox's pic:


Owner | Operator: Darryl
My Truck: Ol' Guy Garage
Tow Toy: Pilgrim International 31RE3SLF5
United States Navy - IC2 - '76-'80
SuperCrutyPS is offline  
post #8 of 10 Old 03-16-2011, 10:10 AM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its the ICP.
Effreem is offline  
post #9 of 10 Old 03-17-2011, 07:01 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks effreem. Now the question is, should i replace the whole thing?
rjfox is offline  
post #10 of 10 Old 03-17-2011, 07:20 PM
Powerstroke.org Fanatic
 
Join Date: May 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 98
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I've heard 2 reasons to replace it.

1) Truck runs bad, unplugg it and it runs better.
2) Unplug it and oil comes out of the connector (or places on the sensor you dont expect.)
Effreem is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome