2002 f350 4x4 drw 7.3l starting issue - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-23-2011, 10:25 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2002 f350 4x4 drw 7.3l starting issue

I recently bought my 2002 f350 powerstroke its got 150k miles on it, when I got it it was fine, now that its cold outside it wont start unless its pull started. I had new glow plugs, under the valve cover harnesses and gaskets put in it this past week and it still is extremely hard to start. They tested my gpr and said its fine. Any ideas as to what the problem could be would be greatly appreciated. Thanks, DeWayne.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-23-2011, 12:48 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My '01 is doing the same thing. Showed all the signs of a GPR issues, just swapped it out and still rough at start-up. The wait to start light on mine is staying on for a "full" cycle even after truck is warm, is yours doing this as well?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-23-2011, 04:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No lights on when running, just hard to start. Plugging it up doesnt help either. I dont understand what the problem could be. It runs very strong when you can get it started. Mainly the first start of the day is the worst, once fired off it will start all day afterwards unless it sits for 5 or so hours. Thanks for any comments on this issue.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-23-2011, 04:59 PM
Banned
 

Join Date: Jan 2011
Location: Maine
Posts: 4,240
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 5 reviews
Send a message via Skype™ to ToMang07
Quote:
Originally Posted by Bolt Action Stroker View Post
No lights on when running, just hard to start. Plugging it up doesnt help either. I dont understand what the problem could be. It runs very strong when you can get it started. Mainly the first start of the day is the worst, once fired off it will start all day afterwards unless it sits for 5 or so hours. Thanks for any comments on this issue.
Is it an slow-electrical start or a no-fire start?

It could be your fuel... D1 or D2, and are you using an anti-gel?

Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-23-2011, 06:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Unsure what you mean by slow electrical start, but it will try to hit after three or four cycles of the glow plugs as long as you are cranking on it, it just wont take the rest of the way off it you know what I mean. And yes I am using a fuel anti-gel additive.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 06:06 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors