no power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2011, 01:02 PM
Member
 

Join Date: Feb 2010
Location: Apache Oklahoma
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no power

a couple of months ago i noticed my 01 stroker was starting to seem a little slugish so a got a TS 6 position chip and seemed to do pretty good but on the 140 seting the truck would spit and sputter bfore it would get up and go so i just would run it on 3. now it has realy lost power if its on stock. ther is barely any smoke even on the high setting.

with chip removed at idle ipr 9% icp 492psi map14 ebp 14. #3 and #8 cylinder cotribution balance fault.
the ipr at wot wont open more than 30%. I have replaced map and icp and ebp hose is clear.
im wondering if 3 and 8 injectors are bad. any help would be great. thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-03-2011, 01:09 PM
Member
 

Join Date: Feb 2010
Location: Apache Oklahoma
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
on another note when started in the morning when below freezing i have no throtle respons for a couple of minutes. i usually go out an start it and let it run 10 to 15 bfor i leave
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-03-2011, 01:15 PM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
look in the upper fuel housing and check for rust. otherwise i would say yes you need injectors 3 and 8
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-05-2011, 03:03 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2008
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine doing the same thing, i did have rust but i cleaned it all and still have same issue. may have contaminated fuel system ,but i am not sure. any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-05-2011, 07:57 AM
Member
 

Join Date: Feb 2010
Location: Apache Oklahoma
Posts: 48
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
i think im gona try and take it up to OKC Automotive Solutions Bret Burnham is damn good. he said there are to many factors that can contribute. so ill just get it done rite and probly same money in the long run
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 01-17-2011, 01:59 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Mar 2010
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I have a 99 7.3 with low power after driving for 10-20 miles and the same #3 & #8 contribution fault. Have installed rebuilt injectors and moved these to different positions but get the same fault. What was your diagnosis? Any other suggestions?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 01-17-2011, 02:19 PM
Banned
 

Join Date: Oct 2009
Location: Riverside/Norco, Ca
Posts: 3,771
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 2 reviews
im pretty sure the injector code is caused by the dumb grey CPS. so thats not your prob i dont think.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 01-17-2011, 03:14 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Dec 2008
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
you may want to check the screens in the tank for your concern, if it feels like it has no boost , most likely loosing fuel pressure!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:51 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors