99 F350...911 HELP!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-28-2010, 07:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Location: Tooele, UT
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Exclamation 99 F350...911 HELP!!!

I started my truck as i left from work my truck started hard i finally got it fired up. drove it down the road a mile and it completely died on me. when i tried to start my truck all it did was turn over so i figured there was ice in the filter. before i checked my filter i decided to check fuses...BINGO i blew fuse #31 30A it controls the wastegate solenoid, injector module driver relay and fuel heater. i replaced it with another 30A and it blew when i turned the key on, so i replaced it again and ,y truck fired right up. as i was driving home my headlights were flickering, the insrtument panel was flickering along with my radio lights. also the idiot lights ie... wait to start, battery, oil light etc would turn on and then off again. then stopped, about half way home only my radio lights and headlights were flickering. i call a ford enthusiast friend of mine who runs a 12-valve in his '02. he said he had no idea what it could be, and that he had never heard of anything like that happening. so i figured i would turn to the forum...ya'll have helped me in the past and i was hoping someone could shed some kind of light on the subject...any any help at all would be much appreciated...this truck is my daily driver.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-28-2010, 08:01 PM
Serving Our Country!
 

Join Date: Jul 2008
Location: Virginia Beach, Va
Posts: 349
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I dont have a direct answer for you, but here is a bump. Sounds like an electrical short to me.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-28-2010, 08:07 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2010
Location: new florance Pa
Posts: 138
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
start with the circuits that blew first and trace all your wires sounds like a bad ground to me . when your checked the wires dont just look for problem, feel, some times the wires will corrode inside of the coating , good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-28-2010, 08:14 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2010
Location: DeLand,FL
Posts: 144
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
im thinkin fuel heater shorting out, and the gauges flickering and dash going crazy happened to me a couple off weeks ago it was a blown alternator regulator sending to much current through everything it made my battery acid bubble up slapped on a new alternator and it solved the problem
hope this helps
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-29-2010, 08:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2006
Location: Tooele, UT
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks again ya'll, i got in my truck today after coming home from work. I tried to start the truck but no dice. checked batteries...main was 12.62v aux was 10.26v. i turned on my headlights nothing when i turned the headlights of i noticed all my interior lights were flickering in the same sucession a blinker would i also noticed acid around both oozin out of the negative terminals on both batteries. the weird part was it was oozin/pumpin in succession with the lights flickerin. the negative cable was wresting against a piece of flat metal above the headlight housing. i noticed a rub spot on it, when i moved the cable away from the metal eveything quit oozin and blinking...the only thing i can think of is to clean the posts and connectors grease them up and start my truck to see if i am getting a bad voltage reading from it above 14v...any other ideas would be much appreciated my friends...Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
fuel, hard to start, injector, module, wastegate

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:55 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors