99 White/Blue Smoke - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-16-2010, 04:45 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
99 White/Blue Smoke

Hello all,
I have a 99 that blows a bluish white smoke basically all the time. Worse in the mornings but after it warms up its not bad. It does it at an idle. Smells like raw diesel. Just installed remanned injectors. 300 miles ago. Not sure if it smoked before I purchased it not running, a month ago. The only thing I have noticed is a gurgling noise when the ignition is on and the fuel pump is running. You can hear it in the pump and in the fuel bowl. Woud air cause these issues? Any input would be much appreciated. Thanks, in advance.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-16-2010, 05:59 PM
O.I.F. Combat Vet 11B
 

Join Date: Jul 2009
Location: tallahassee
Posts: 1,047
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 1 reviews
how many miles, how much blow by you have coming out the oil filler tube with cap off. Little steam or lots of chugging white smoke? Also you might want to run a compression test.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-17-2010, 03:52 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Seems to be chugging a little bit, but when I take the oil fill cap off and turn it over it does not blow of just barely lifts up. Ive been trying to do the compression test but I need the adapter to go down into the gp hole. It has 182,000 miles.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-18-2010, 04:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I think I have a similar problem. I did injectors hoping to fix it but it didn't. I was wondering if the cam sensor could be the problem? However I'm getting a few codes:
-p1316 injector circuit/idm codes detected
-p1211 icp not controllable -pressure above or below desired
Any help would be appreciated
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors