What was that?! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-14-2010, 11:06 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Location: Central Michigan
Posts: 755
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
What was that?!

I bought my truck from my dad with 56,000 miles on it. I was recently talking to him about the last service and he asked me if I ever heard something that sounds like a smack under the hood after it starts? I hadn't and didn't think anything of it. Two weeks ago the family jumped in the truck to come home and I fired it up. BAM! Sounded like someone punched the firewall! The wife even said "what the h@#* was that?" I jumped out and looked under the hood and saw nothing. Truck ran fine. Well today at lunch it did it again but this time I could feel it in the floor. Any ideas? Still runs fine and can't find anything out of the norm.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-14-2010, 11:21 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2010
Location: WNY
Posts: 208
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Is your trans loose? or motor mounts? causing it every now and then to rock into the body?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-14-2010, 11:58 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2010
Location: Central Michigan
Posts: 755
Thanks: 7
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
I did check the engine mounts and they are ok. But for some reason I didn't think about the transmission mount. I'll check that one out next. Thanks!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-14-2010, 12:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2010
Location: WNY
Posts: 208
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Also I see your sig says 4x4 check your axle from the transfer case and the transfer case itself. anything that could move on a decent start.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-14-2010, 12:44 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Nov 2007
Location: Oakland, OR
Posts: 124
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
mine does that occasionally - I think it's the vacuum pump doing it
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors