2000 F250 Loss of power - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-03-2010, 04:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: Monument, CO
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
2000 F250 7.3L Loss of power. 181K miles

10/31 - Brand new Ford tranny. Laramie, WY
9/1 - fishing around Saratoga, WY
9/2 - Hook up 36' 5th Wheel, head for home (Monument, CO)
  • Saratoga to I-70. No problems.
  • I-70 to Cheyenne, WY. No problems.
  • I-25 to Denver, CO. No problems.
  • I-25, Thornton, CO. ~3 mi stop & go. No problems.
  • I-25 to Monument, CO. No problems.
  • I-25 exit @ Monument to within 1 Mi of home (4 mi up and down rolling hills). No problems.
  • Roller Coaster Rd through Kings Deer. Lost power on first hill (not particularly steep or long).
  • Managed to get rig off road (engine running, but coasting backwards without power).
  • Lifted 5th wheel from hitch and separated.
  • Very little power, but enough to continue through Kings Deer and get home (~1 mi).
9/3 - Started, but no power
Question - Any thoughts on what the problem might be and could it be related to the new tranny?

Last edited by coz1140; 09-04-2010 at 07:25 AM. Reason: Add Engine & mileage
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-03-2010, 04:46 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: Monument, CO
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Engine is 7.3 L power stroke diesel
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-20-2010, 05:21 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What did you find?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-21-2010, 09:21 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: Monument, CO
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Replaced fuel filter and CMS. Starts and runs, but still not right. Lots of power when I "hit it" but after I do that a few times the check engine light comes on (no codes), sometimes with loss of power but not always. If it quits, or I turn it off, it starts right up and runs good again after start (for a while).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-22-2010, 03:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Coz1140 did you read my thread? Loss of power. How similar are our problems?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-01-2010, 07:05 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 26
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
oil presser problem

low oil presser will cause truck to run rough and or not want to run . clogged oil filter perhaps had a friend that had a problem like you guys are. and or check all turbo tube connections if they came off or are leaking
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-01-2010, 08:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2010
Location: Monument, CO
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
OK. all is well. I did something that you should never do...two substitutions at the same time... new fuel filter AND new CMP sensor. Result was that it would run great, but just die at random times but start right up again. Since the recommendation for the fuel filter came from a friend who is a super diesel mechanic, I thought I would put the old CMP back in on the off chance that even though it was new, the new one could be faulty (MANY stories on the net about this). Guess what? It's running great... been driving it for about 4 or 5 days now and not a hiccup. Lots of power. I haven't hooked it up to my 5th wheel yet but I'm sure the problem is gone.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:21 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors