Just bought with wires unplugged?? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-26-2010, 02:35 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just bought with wires unplugged??

I just bought a 99 superduty with the 7.3 and high miles. I bought it on ebay the guy said it misses alittle bit! Pfff i drove 8 hours to pick this truck up and had some issues with it. I got it home and looked under the hood and the plug that goes into the back of the high pressure pump is diconnected along with the plug that does into the mount on the intercooler tubes with two hose fittings coming off. and i have a white female sensor on the tubes that is not plugged in and a single pin plug thats not connected to anything.

Well i plug in a plug that fits the back of the pump and the black sensor with a snap ring. The truck starts but dies i hold it at about 2000rpms and it will drop down to 1000 then jump back up and dies after about 1 min of holding on the pedal. rightbefore the truck throws the CEL on but when you try to retreive the codes it has none when you turn the key off. I unplug the pump and it runs just misses bad and blows white smoke.

any info as far as sensors? some pics with labels on them would be sweet.

Is the pump bad or injectors?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-26-2010, 03:41 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2010
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Oh yea and my battery light keeps flashing and headlights dim. I had the alt and batts tested and came out good. The batterys are both 1 year old
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-04-2011, 03:57 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lockport IL
Posts: 4,295
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via AIM to dereku
MAybe glow plug relay stuck on.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors