Another loss of boost question - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 03-29-2010, 05:51 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
fleastang's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mount Holly, NC
Posts: 112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Another loss of boost question

I had someone bring over a 2002 7.3 that started making a horn like sound under heavy acceleration. The truck has a TS Perf 6pos chip, 4" exhaust w/muffler delete, air filter mod, and guages. It will not build more than 12 psi boost at full throttle (half of what it was), and the EGT's are going up too fast with all the fuel. I checked all intercooler boots and connections. The MAP sensor hose is okay and when you shut off the truck you can hear the turbo spooling down as it did before this issue started. The loud horn like sound at full throttle appears to come from the middle of the firewall area under the hood. Is it a wastegate issue? I am at a loss..........thanks for any help.

1999 F-250 4x4 Lariat
TS 6 Pos.w/Matt (Gearhead) tune,4" Banks Exh.w/muff.delete,Tymar,CCV mod,Foil Del.,Autometer Pyro-Boost-Tran,4" lift,20x10 Eagle Alloy 509's w/35" Toyo,Mag-Hytec diff.covers & tranny pan,B&M Super Cooler,Pioneer w/XM receiver,Dieselsite coolant filter & billet water neck w/203 stat,Dieselsite Tran.filter,Wicked Wheel,ITP oil X-over,OilGuard Bypass Filter,Red-Head steering,RiffRaff AIH delete,2007 grill,2011 tailgate,SP Diesel TC/Exh.Brake,N-Fab steps
fleastang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 03-30-2010, 06:35 PM Thread Starter
Powerstroke.org Fanatic
 
fleastang's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Mount Holly, NC
Posts: 112
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anybody????? What is the best way to check the wastegate and if it is the problem? I would assume from the noticeble sound (inside the cab and standing in the driveway when someone drives it down the street) that the boost pressure is forcing a leak or blow by somewhere??? Thanks if someone can help out!!

1999 F-250 4x4 Lariat
TS 6 Pos.w/Matt (Gearhead) tune,4" Banks Exh.w/muff.delete,Tymar,CCV mod,Foil Del.,Autometer Pyro-Boost-Tran,4" lift,20x10 Eagle Alloy 509's w/35" Toyo,Mag-Hytec diff.covers & tranny pan,B&M Super Cooler,Pioneer w/XM receiver,Dieselsite coolant filter & billet water neck w/203 stat,Dieselsite Tran.filter,Wicked Wheel,ITP oil X-over,OilGuard Bypass Filter,Red-Head steering,RiffRaff AIH delete,2007 grill,2011 tailgate,SP Diesel TC/Exh.Brake,N-Fab steps
fleastang is offline  
post #3 of 3 Old 03-31-2010, 09:06 AM
Compression Ignition Addict
 
szyd's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,540
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would check the exhaust from the manifolds to the turbo. It sounds to me as if you are loosing drive pressur.

Dale

99.5 F 350 Totaled
2000 F350 Lariate
CC
SB
4x4
4" turbo back
cold air. Zoodad
Banks big head
Wicked wheel
4" BDS lift. With Bilstein's
all brought together by TW
szyd is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome