injector wireing issues? need help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-26-2010, 07:33 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
injector wiring issues? need help

i just changed my glow plugs, valve cover gaskets, and uvc wire harnesses and after i got it all put back together, it starts and runs for like 40-60 sec then starts to mis really hard.
put a code reader on it and got 3 codes p1316 (injector/idm codes) p0478 and p0470 (ebp codes that i was told were no big deal and did not relate)
used better diagnostic tool and it said that it was cyl 1 and 2
took driver side valve cover off to retrace my steps and found no visual probs with wiring (put diagnostic tool on w/ vc off after double checking conections and no change)
im am very confused and stuck. ideas would be greatly appreciated

Last edited by bestfrommiswest; 03-26-2010 at 07:46 PM. Reason: misspelling
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-26-2010, 07:57 PM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,242
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
p1316 of course is definitly an electrical issue ,if its all new doesnt make alot of since , check al pins on actual engine harness where snaps on outside of valve cover gasket
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-26-2010, 08:02 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
will do... but what i dont understand is why it would run fine for the first minute, and then start to act up? if the wiring was messed up wouldnt it run crappy from the get go?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-26-2010, 08:42 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Mar 2010
Posts: 129
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by bestfrommiswest View Post
will do... but what i dont understand is why it would run fine for the first minute, and then start to act up? if the wiring was messed up wouldnt it run crappy from the get go?
Look at you pins where harrness plugs together . I had a chevy at my shop years ago one of those tiny pims got bent gave me trouble for a minute .
mcgoo
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:05 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors