introduction and PS question - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-14-2010, 07:35 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
introduction and PS question

been signed up for a while, lurkin around, just never posted. i have a 2000 PS 7.3, 6 speed manual with 182,000 miles i've owned for a year and a half now.



i've done so searchin around on this site and found some info but still have a question or two. the problem i've been having is an engine stutter/stumble at speed. it usually only happens in 4th or 5th gear gettin on the throttle like 5/8ths or 3/4. like in passing or gradual grade accents. as soon as it spools up and really starts gettin into the powerband it disappears. its really never an issue just driving around unloaded but seems to be worse if its loaded. i just hauled 2300 pounds to the scrap yard and there is a 1/2 mile section thats a maybe 3 or 4 percent grade and when i applied lite throttle to keep up to speed it started stumbling/stuttering hard......then i stepped on it and the turbo spooled up and it smoothed out. the truck in well maintaned and i have recently replaced the cam position sensor thinking thats what may have been the culprit. any help is appreciated.........

since everyone seems to enjoy watching them......here's an 8 degree cold start video

Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 02-17-2010, 02:06 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
25 views and no response......no one else has had this issue?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 02-17-2010, 02:12 AM
My 6OH Hates Me


 

Join Date: Sep 2007
Location: Nexus of the Universe
Posts: 24,731
Thanks: 8
Thanked 17 Times in 16 Posts
Feedback Score: 1 reviews
I have no clue, hopefully a tech will see this and give you some insight
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 02-25-2010, 01:15 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
bump back up in hope of some info
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-13-2010, 09:14 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Nov 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
one month and still no response......i've seen were two other threads asking about the same issue were started since this one. the other threads dont have any info either.........
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 07:30 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors