Engine oil temp sensor location - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-25-2010, 05:56 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
Join Date: Aug 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Engine oil temp sensor location

I did the HPOP Non-Serviceable plug repair the other day. I got everything back together and the truck started but it ran real rough coughing and sputtering until I got in and hit the accelerator. I tried it a few more times and it finally smoothed out. I have drove it a couple hundred miles but in the mornings it runs rough each time and this morning it would not start.

The code I am getting is P0198 which is
EOT Circuit Out Of Range High..where is this circuit? I wonder if I missed plugging something back up. It is almost like the glow plugs are not working but I don't see how doing the HPOP repair would have hurt any of that. I had the batteries disconnected through the whole repair and cleared out the superchip program and relaoded it but still doing the same thing.

Any help would greatly appreciated.
Traceman is offline  
Sponsored Links

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome