New turbo won't spool - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 01-23-2010, 03:48 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
New turbo won't spool

Just had a new Garrett GTP38R ball bearing turbo installed but it won't spool. Any ideas why that would be?
cervid is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 01-23-2010, 06:41 AM
DJM
Compression Ignition Addict
 
DJM's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Springfield ,OR
Posts: 796
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I would check the intercooler boots and the ypipe boots make sure they are on im guessing what you mean is it won't build boost.

2001 Crew Cab, Auto
6in lift, 37Toyo's
DP F6 60eco,80tow,80eco,120
Wicked Wheel
Foil Delete
Isspro EV2 Guages
HPX Line
RiffRaff FRx
4" Exhaust
AFE Big Boost
FS 2500 Filter


DJM is offline  
post #3 of 6 Old 01-23-2010, 06:48 AM
wriott
Guest
 
Posts: n/a
Mentioned: Post(s)
Tagged: Thread(s)
Quoted: Post(s)
does the shaft spin good by hand??
post #4 of 6 Old 01-23-2010, 09:24 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What I mean is that you can't hear the turbo spinning up front or through the exhaust.
cervid is offline  
post #5 of 6 Old 01-23-2010, 09:24 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'll check the boots and the shaft. Thanks.
cervid is offline  
post #6 of 6 Old 01-23-2010, 12:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 25
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked your battery connections? The new turbo you installed might not be grounding properly.
BIG JOE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome