hard start - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 Old 01-11-2010, 03:59 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
Join Date: Sep 2009
Location: THE (REGION) NW Indiana
Posts: 413
Thanks: 3
Thanked 9 Times in 9 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
hard start

my 03 7.3 has a reman starter from napa in it. I bought truck like that and check the flywheel teeth and they all look fine. But it seems like alot of thumpin or some weird noise i cant describe it but it sounds like the starter doesnt have enough balls to trun the engine over, afterall a 7.3 has 17.5 compression ratio so has anyone had this issue with a junk starter.

2014 6.7 CCSB F-250 XLT 4X4, TUXEDO BLACK

SOLD:
2003 7.3 STD CAB F-350 XLT, BLACK
4" PRO COMP W/ BILSTEIN SHOCKS
35X12:50 PRO COMP EXTREME A/T
16X10 CEPEK DC-2
DP-TUNER F5 7 POS
ARB FRONT BUMPER & 15,000LB WARN
IraqvetUSMC is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome