no turbo boost - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-19-2009, 02:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
no turbo boost

Just recently my 2000 F250 7.3 diesel lost it's turbo boost. It isn't making any noise but has no 'get up and go'. I pulled the intake hose off from the air filter and can see the turbo spinning. I tightened all the clamps i could find and changed the air filter. I read in my Haynes Repair Manual that it may be the wastegate valve. Can anyone tell me how to inspect the WGV to see if indeed it opens and closes and where exactly it is. Do I have to remove the turbo to get to it? Can it stick open and what might cause this? Any other suggestions of other things that might be the reason for the turbo not to work? Is there a better repair manual than Haynes?
Thanks
babich is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-19-2009, 03:04 PM
Compression Ignition Addict
 
carnival owner mikey's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: minerva ohio
Posts: 402
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to carnival owner mikey
you need a boost gauge. check your up pipe gaskets its a known boost killer

2002 f350 7.3 4x4 mbrp 4''turboback/foil delete/napa6637filtermod/autometers/ts 6 pos chip
carnival owner mikey is offline  
post #3 of 4 Old 11-19-2009, 03:15 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks for the reply. what do you mean by up pipe gaskets and how does the boost gauge work?
babich is offline  
post #4 of 4 Old 11-21-2009, 06:06 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I am having the same trouble. I had it put on a meter and they told me that I have no signal coming out of the modual. Still trying to get it worked out.
WhiteDually is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome