Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-03-2007, 06:19 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: ontario canada
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 04mach1
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

well....

derrick gave me soem great advice ( on the phone ) i ended up getting the truck running..
BUT!

i had it running for roughly 10 min. no problems. then a tranny line blew off at the front of the motor. i turn it off and fix problem.. then i notice another fluid pouring out the back of the motor.
after further inspection it turns out that we have NO CLUE what/where it is and coming from..
its a clear fluid with a brownish tinge to it. so i figure diesel. NOPE it cant be because of hte placement of the fluid. the fluid is pouring down from ABOVE the starter and dropping onto my y pipe ( exhaust )
now i ran a BRAND NEW HARD LINE up teh pass. side fuel rail and that goes to the lift pump.
i checked that line and found NOTHING.. its dry
i checked the return line AGAIN HARD LINE ALL THE WAY TO THE TANK.. DRY.

so now im thinking tranny fluid.. cant be.. its BRAND NEW FLUID I PUT IN. becuase i just did a tranny swap and this is the FIRST STARTUP.

then i think about antifreeze. NOPE that bright neon green.

then i think brake fluid. but again i ran NEW hard lines about 2000 kms ago so im sure they did brake just now since i DIDNT TOUCH THE BRAKE PEDAL AT ALL!

the only thing left is power steering fluid. but this does/doesnt make sense either...
my resovior is EMPTY...
BUT why would they run a line to the back of the motor????? right?

im stumped guys... im also OUT OF MONEY ive dropped to much into this thing and cant afford any more for ATLEAST 2 weeks.

tranny = 3000.00
all my lines = 500-600
fluids = 100.00
truck = 2200.00
fuel filter= 129.00
tranny filter/cooler= 100.00
normal pickup box ( had utility boxes on it ) = 200.00 ( rough shape. )
bondo/fiberglass = 120.00
steel patch panels for box = 150.00
cap for the box = 100.00
driveshaft hanger bearing = 100.00
paint for it = 100.00
stereo for it (not even installed yet ) = 1000.00
headlight bulbs= 10.00
tinted headlights and taillights = 100.00
cb radio= 200.00
window tint = 150.00
hitch= 200.00
recevier for ball = 70.00 + tax
body lift kit 150 US plus shipping roughly 240 worked out to i think
2 decals for my window 60 US
3 weeks of working on it 5-7 hours a day AFTER my FULL TIME JOB lol lol lol A MILLION! lol lol
new batteries since my died 120 bucks
serp. belt for motor 69.99
sticker to tow things ( needed in ontario little yellow thing on your window) 260 bucks
about 3 days worth of cleaning to teh interior since it was a work truck..... 100.00 in cleaners + time
heater 90.00



hose clamps for the lines ( i used fuel injection clamps because i didnt know hte pressure in the lines ) atleast 100.00 (all my lines have them tranny,diesel everything )

this is all within the last 2-3 weeks.. and im a 21 yr old kid with a 964 dollar a month car payment

so anyone have a clue on what it could be???

Last edited by 04mach1; 03-03-2007 at 06:26 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 03-03-2007, 06:27 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glad you got it running, I'm stumpped on the fluid. What does it feel like? It may be from the PS cooler, witch should just be a hard line looped around under the front of the engine cradle.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 03-03-2007, 06:28 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: ontario canada
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 04mach1
IT FEELS SLIPPERY.
yes we looked at those lines as well and those cant be the problem since they are on the front of the k frame and this leak is coming down the rear of the motor at the top...
but yes we checked those and they appear to be not leaky BUT im sure they could use replaceing when the money comes...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 03-03-2007, 06:34 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
how about a heater hose? If you didn't flush the block, and the thermostat hasn't had time to open the water in it may have a brown tint. We'll hope it is something simple.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 03-03-2007, 06:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: ontario canada
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 04mach1
cant be heater hose runs antifreeze which is BRIGHT GREEN.

i should also add i tasted this fluid and it had a bitter taste to it.. NOT SWEET like antifreeze
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 03-03-2007, 06:44 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
You may have to get a flashlight and get a good look on the top of the engine while running to see where it's comming from. I have no clue. Check the oil before you start it again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 03-03-2007, 06:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: ontario canada
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 04mach1
i checked the oil but i had lots. i also should note that it is coming out THE SAME PACE for like 40 min AFTER IT RAN!!!!!!!
so i had PLENTY of time for the 2 of us to take a look try and find the problem. i searched and searched... its coming from somewher i cant see OR feel

plus my luck sucks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 03-03-2007, 06:54 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Anybody else have any ideas?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 03-03-2007, 07:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: ontario canada
Posts: 350
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to 04mach1
thanks for your help derrick i cant explain how much i appreciate it.
you rock!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 03-04-2007, 08:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2006
Location: Cottageville, WV
Posts: 492
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Since it is coming from the back of the engine, I would suspect either valve cover gaskets or possibly the turbo, mainly around the pedestal where it mounts. Could possibly be a fuel line leaking where it goes into the heads. I'm not 100% sure but I think the drivers side fuel line goes into the front of the head and the passenger side line goes into the back side of the head. I'm no tech either so don't take these words as gospel, but maybe give these areas a look-see and let us know what you find Good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 04:56 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors