Won't start cold... - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-09-2009, 04:51 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Aug 2009
Location: Dallas
Posts: 95
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Won't start cold...

I just picked up an 01 F250 CC 4x4 with the 7.3. I bought it knowing it has some problems but got it dirt cheap and my dad has has had several of these trucks and knows them inside and out.

My problem is that the truck will only start if you plug it in for a little while and heat the block. After about 10 minutes, it will crank right up. We worked on it all day today and did the following:

- Replaced fuel filter
- Replace driver side injector/glow plug wiring harness (old one was burnt)
- Replaced all the glow plugs
- Replaced the glow plug relay
- Checked oil level for high pressure oil pump - full

After doing all this, we figured it would start cold but it didn't. I do know that atleast one injector is bad (will get it scanned tomorrow) but that should not cause it not to start cold. After jacking with it for a while, we plugged it in and after 10 minutes it started. When you 1st start it, it runs a little rough (injector problems) but once it heats up most of the missing goes away but it does have a small miss right off idle.

Anyone have any ideas of what this could be? We also tested all the glow plug wires and they are hot/ getting power. We are both puzzled because we thought for sure it was glow plug or relay related. Tomorrow I will find out how many injectors I need but still don't think the injectors are causing it not to start cold. I had 3 bad/ dead injectors in an old truck with over a million miles and it would still start cold but it would run really rough until heated up.

Any help would be appreciated and I will keep you updated on what we find b/c we will find the problem. I was just hoping someone has already went through this. TIA!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:38 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors