during hard acceleratioin the engine makes a horn type sound - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-18-2009, 11:39 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
during hard acceleratioin the engine makes a horn type sound

While driving under a hard acceleration the engine makes a horn type sound like air escaping from somewhere. Onl;y does it while driving not while in park. I checked the soft hoses attaching all the aluminum tubes the seem to be ok where do i go from here?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-18-2009, 11:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: Henderson
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Could be a loose, leaking, or blown off intercooler boot and/or possibly your wastegate opening. Do you have a boost gauge installed so you are able to monitor at what boost level the noise starts? Are you experiencing any power loos?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-18-2009, 12:03 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
first thanks for replying. I dont have a boost gauge as for power loss its seems minimal I checked the boots at the top of the engine and at the intercooler they seem to be ok
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-18-2009, 12:08 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its definatly when under greater boost pressure it happens around 2000-2500 rpms but oonly wtih hard acceleration not in park or normal driving
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-18-2009, 12:14 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: Henderson
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by cousinkevin View Post
its definatly when under greater boost pressure it happens around 2000-2500 rpms but oonly wtih hard acceleration not in park or normal driving
Are you running a chip or tuner?

It might be a good idea to create a signature with your mods/upgrades. Other ORG members will be more willing to respond to your post if they know a little more about your truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-18-2009, 12:24 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jul 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks again I just signed up[ for this site about an hour ago gonna put up info when i figure it out! no tuner or chip just a stock truck for most part
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-18-2009, 12:47 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jul 2007
Location: Henderson
Posts: 156
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by cousinkevin View Post
Thanks again I just signed up[ for this site about an hour ago gonna put up info when i figure it out! no tuner or chip just a stock truck for most part
Check your MAP Sensor hose for leaks, blockage, or disconnection. How old is your oil? Old oil or the wrong oil can cause poor injector performance. Refer to your manual for the correct application. I would check air intake filter is clean and intake system for restrictions. Also I would check the fuel filter to make sure it is clean.

If you do not know when these items were serviced last I would consider doing a basic tune-up.

You can further diagnose the problem once these ares of concern have been eliminated.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-19-2009, 07:44 PM
Member
 

Join Date: Aug 2008
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
Check to make sure the EBP Sensor is plugged in.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 07-19-2009, 07:47 PM
.

 

Join Date: Oct 2006
Location: Oklahoma
Posts: 4,489
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Cracked up pipe.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 07-23-2009, 04:30 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Location: Ponder, Texas
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Mine just started doing the same thing. Sounds like the noise is coming from the passenger side under the hood. I just changed the oil, fuel and air filters.

rd
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 10:00 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors