Popping noise in the front end! - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 02-13-2013, 10:53 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Popping noise in the front end!

Hello everyone,
I own a 2000 f250 ext cab long bed 4x4 with the 7.3 ltr. I was having some popping noises comming from the front of the truck it feels like it under my feet on the driverside. I replaced upper and lower ball joints, hub bearing assemblies on both sides and sway bar bushings and end links, also tightened up the body mount bolts. Everything seemed to help alot but still get a slight popping noise driving straight semi bumpy road. Any suggestions? Thank you!
dross2000 is offline  
post #2 of 5 Old 04-16-2013, 06:09 AM
Serving Our Country!
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle tennessee
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have the same thing happening.... I think its something with my leaf springs now. I replaced shocks new steering stabilizer. I see you replaced all of that and it still does it...
honeyOUT is offline  
post #3 of 5 Old 05-14-2013, 09:46 AM
Compression Ignition Addict
 
99bigred's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Covina CA
Posts: 601
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
check the track bar and its mounts, they like to make noise if anything is loose

early 99 f-350 7.3 6speed crew cab
banks exhaust, chip, big head, exhaust houseing
and wheel
Ford AIS intake
5.5" fabtech lift w/ 35x12.50/18's
99bigred is offline  
post #4 of 5 Old 05-28-2013, 10:08 AM
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Check the brackets on the tie rod and drag link, mine was doing that and thats what it was, there is a bracket on i think it's the drag link and it catches on i believe the tie rod or another bracket on the tie rod. I had the problem for years untill i happened to be under the truck and the tires were turned at just the right angle to see that they could kinda catch. I ground a little off the bracket and no poping since.
gparrow is offline  
post #5 of 5 Old 06-24-2013, 04:53 PM
Serving Our Country!
 
merc123's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 460
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I have the same problem. It was the leaf springs. They are rubbing against eachother and kind of binding up and then letting go, hence the pop. I stopped washing them and it seems the dirt in between them has buffered it and it doesn't do it hardly as often as it used to.



[Click HERE!]


'00 F350
Mods: Nitto Trail Grapplers, Diamo 17 Karat wheels, Red-head Steering box, Autometer gauges, Tru-Cool #4739 trans cooler, BFxenon HID lights
'03 Mustang GT
Mods: A bunch. --> Clicky <--

merc123 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome