bad tps? help - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-13-2012, 09:00 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry bad tps? help

We have a 99, build date 10/98, 7.3 auto. Started it up the other day and drove it for 5 min and then stopped to pick up some things at the shop. Got back in the truck, we let it idle, and it had no accelerator petal. I unplugged the tps and plugged it back in, still nothing. Also no engine light. Any ideas? Tps is $65 but if i plug it in i cant return it.

Also the obdII port is dead. I plugged my scanner in and it would even power up the scanner?

Thanks for the help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 11-13-2012, 11:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 4,634
Thanks: 0
Thanked 62 Times in 58 Posts
Feedback Score: 3 reviews
First, check the fuses. Sounds like something is blown maybe...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 11-19-2012, 12:50 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks, i dont know why i didnt check the fuses. It was a fuse, #19 10A fuse. And it keeps blowing. I think it blows when i put in in D or R ( auto).

Any ideas?

thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 11-19-2012, 01:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Posts: 4,634
Thanks: 0
Thanked 62 Times in 58 Posts
Feedback Score: 3 reviews
Yes, your OD sw wires are shorting under the column cover (very common) and you need to get in there and reinsulate them

99-03 OD wire fix (this applies to you too, the fuse was moved to pos #45 in newer trucks)
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 11-19-2012, 02:56 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Oh sweet. Thanks a bunch man. I would have been searching for hours! Once again the org saves the day. Ill tear into it tomorrow and let you know if thats it.

Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 11-21-2012, 03:00 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2009
Posts: 1,212
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Took it apart and sure enough there was a little slit in the wire. Truck runs great now! Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:39 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors