Transfer case won't engage !!! Help - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-23-2011, 10:00 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Transfer case won't engage !!! Help

02 f-350 It has the electronic knob for the 4 wheel drive. When u put it in 4x4 it does nothing. No noise No lights in dash driveshaft still spins freely. I changed gears in rear 2 years ago to 4:11. Finally changed the front a couple days ago. So 4x4 not been engaged in 2 years I was excited to have my 4x4 back and to my surprise , it won't engage. Checked all fuses and they are good Any tips would be appreciated. Thanks
BOYETTE is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-23-2011, 11:12 PM
Compression Ignition Addict
 
dazdillenger's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: upstate ny
Posts: 2,254
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 7 reviews
Ensure all the harnesses are plugged into the transfer case, and that none of the fuses are blow. If all that checks out, I will dig into the wiring diagrams!


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


2005 Lariat CCSB F-350 SRW
300,000 miles and going strong

Exterior
12" fabtech lift with 40" Xterrain's on M/T classic locks, Adjustable track bar, Bilstein 7100 reservoir shocks

Performance
Edge juice/attitude CTS, SCT with ID tunes, Snow meth. injection, Diamond eye 4" exhaust, 03 turbo, ARP studs, Sinister coolant filter

Interior
2010 stone seats/console, pioneer avic d3 with backup camera/bluetooth

Misc.
Viair 450c compressor, dual 2.5 gallon tanks, air horns rated @115db
dazdillenger is offline  
post #3 of 4 Old 11-26-2011, 07:45 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
All plugs are connected. All fuses are good there is no power going to the plug at transfer case when u engage it.
BOYETTE is offline  
post #4 of 4 Old 12-02-2011, 09:58 AM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Chetwynd
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
My truck is doing the same thing. No lights or anything and I have Warn manual locking hubs , not stock.
hallaert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome