esof - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 Old 08-09-2011, 09:28 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: frankton
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
esof

this should be an easy one but isnt the only way to check this with ohms, no real voltage going through this
ulestv is offline  
post #2 of 6 Old 08-09-2011, 09:47 AM
FJuanfiddy mod


 
Dave's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Trempealeau, WI
Posts: 31,837
Thanks: 132
Thanked 186 Times in 166 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 9 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to Dave
Whats wrong with it? Your problem is most likely a vacuum leak.

Email: Dave@powerstroke.org
2011 F150 Ecoboost Crew cab lariat. Custom tunes from KEM and 5Star, and Unleashed
2012 F150 Crew Cab Ecoboost stock for now-Totaled March 12 2015
2006 F250 ECSB Lariat 4x4

Leveling kit, 315/70/17 Kelly TSRs on Method race wheels
ARP studs and OEM gaskets done by Renegade Diesel
ECM and Atlas 40 FICM tuned by Bill at PHP SCT tunes by Truck Source Diesel. Gearhead, Innovative, Wildman and Tyrant diesel
Flowmaster/MBRP Hybrid Exhaust
Edge Insight CTS
Coolant filter
Bulletproof diesel FICM EGR Delete, Oil Cooler and Water Pump, and Light bar.
Dually LED lights from Stealth Automotive/Xpedition Outfitters
No Limit Fab 6.0 Cold Air Intake
http://www.bulletproofdiesel.com/default.asp
http://nolimitfabrication.com/
Dave is offline  
post #3 of 6 Old 08-09-2011, 11:39 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: frankton
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
esof

not really sure been in and out all day messing with it I know i have to bad vac lines the rubber ones from hub area to the nyolon connector but the light wont even cycle when the switch is actived (which is what i was talking about with the ohms question) is that right? the thing that gets me is that it dosent engage in when i lock the hubs in the hubs lock and the axels turn and the drive shaft turns between the axle and the t/c so other than the vac lines im not sure what else to look at. thanks for the quick reply
ulestv is offline  
post #4 of 6 Old 08-09-2011, 11:48 AM
spool up that turbo!!


 
hollister25073's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: ridgefield wa
Posts: 2,008
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
More then likely the motor is shot it's basically a wiper motor


01 f250 4dr LB 6spd
s&b, cfm+
4in straight pipe
DP tuner
boost pyro and engine oil temp
AIH delete, hpx, frx
05 harleys 8000k's
billet grille and painted shell
17"welds and 35-12.5's toyo mt's
cab lights
southbend con ofe waiting to go in
fresh 7.3 from reviva


SOLD
1995 f150 302 5spd 35's sad sad day

hollister25073 is offline  
post #5 of 6 Old 08-11-2011, 10:15 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: frankton
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
ok so I replaced the vac lines from the steel line to the hubs and, ckecked the relays but still nothing. wouldnt the vac still work and accuate the hubs if you turned the switch ? idk just seems like it should to me. if this is the case that would mean the swith is bad right. elec. is a week piont for me so i dont really know how to test that. i took it apart and the led on it is working so its getting some kinda power?

hope to pick up a vac tester this weekend? any idea how much hg it should draw?

Ok so for the t/c motor i took off the two prong wire connector and was geting readings of about .06 volts is this right or wrong? If I remove the motor which side white or orange would be the hot to hook it up to a 12v batt to see if it works

I read about some thing behind the glove box lookead and saw nothing to do with the 4x4 system if anyone could elaborate on this that would be great.

01 7.3 PSD, Auto
Mods:
Ford air intake,
Bully Dog 4" Exhaust,
Sky Jacker Shocks,
Sky Jacker Suspension Bushings,
Sky Jacker 6" lift,
37r18 Toyo Open Country
Mods in the works:
Marinco Mod,
Glowplug LED Mod,
Zoodad,
Stancore gpr,
Gages not sure witch to go with open to suggestions, really to many to list its an addiction

Last edited by ulestv; 08-11-2011 at 10:21 AM.
ulestv is offline  
post #6 of 6 Old 08-14-2011, 04:26 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Just found this on another thread... may be of some help.... ford schematics

HELP HERE PLEASE! 24 views and NO ONE KNOWS?
joshhip976 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome