4x4 Concern? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-22-2011, 09:50 PM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
4x4 Concern?

I have a 2000 psd 250 4x4 extended cab and tonight i backed into parking space and rear spun so i threw it into 4hi light came on i could feel it lock in but only rear spun.. so i put into N and go 4lo and hear it engage and yet again only rears spin? it's late so i didnt mess with it any ideas? it worked a few days ago.. lights came on and everything...
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 01-22-2011, 09:57 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2009
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
This might sound dumb but do you have manual locking hubs? on my 2000 F250 PSD i have manual hubs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 01-23-2011, 05:03 AM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
its electronic on the dash... ive never off roaded it so not sure..
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 01-23-2011, 05:37 AM
Illiana Chapter Director

 

Join Date: Feb 2008
Location: Bloomington, IN.
Posts: 12,334
Thanks: 5
Thanked 85 Times in 80 Posts
Feedback Score: 2 reviews
The clicking you are hearing is the actual transfer case engaging. The reason the 4x4 isn't working is because, 1. You have manual hubs that have to be turned to the lock position or, 2. You have auto hubs that aren't working do to a vacuum leak. Does your heat work properly, as in does it come out the vents on the dash when on that setting or does it always come out of the defrost vent?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 01-23-2011, 03:02 PM
Member
 

Join Date: Jan 2011
Posts: 86
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I'm an idiot it was cause i didnt move to allow it to engage i guess you need to move a foot or two to engage
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:15 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors