4x4 slow to engage/disangage with warn hubs - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2010, 12:26 AM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2010
Location: australia
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
4x4 slow to engage/disangage with warn hubs

Hello. I have had warn hubs on my 2002 xlt with electric 4x4 switch for about a year now. It use to work great, went to use it today and it took about 5 min to get the 4x4 light to come on and engage. Now it wont come out of 4x4. Any ideas.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 12-12-2010, 08:53 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Apr 2007
Location: Wright City, MO
Posts: 2,687
Thanks: 2
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
Bad motor on the transfer case probably.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 12-12-2010, 04:00 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2010
Location: australia
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for reply, I swaped the motor over and still no go. I then removed one of the relays by the side of the fues box an found a wire had broken. So i am about to go and mend it , finers crossed that is the main problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 12-12-2010, 04:12 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2006
Location: Lockport IL
Posts: 4,297
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 7 reviews
Send a message via AIM to dereku
If not try getting a manual transfer case and put the shifter on the floor. Then you will never have an issue.

I have a floor shifter. That is a must in any truck I ever buy.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 12-12-2010, 06:47 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2010
Location: australia
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
All fixed. Just a broken wire. Thanks guys
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 12-18-2010, 10:26 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by powerstroketom View Post
All fixed. Just a broken wire. Thanks guys
Can you post a pic of the relay and broken wire you found as I'm having a similar problem, put it in 4x4 and it will not go back out then put it in low range and stayed stuck there its driving me batty.

Thanks
AJ
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 12-18-2010, 08:05 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Apr 2010
Location: australia
Posts: 97
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
here you go. If you look there is a red conector just under the relay box, This is were it broke.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 12-19-2010, 04:15 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for picture but mine doesn't have that set up, yours must be different year mines a 2002 and the fuse box is under the dash I think I'm going to start running continuity test on wires around t/c motor and see if theres a problem somewhere.

Thanks Again

AJ
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 11:52 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors