I'm stumped with my 4x4 - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 10-18-2010, 02:32 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
FuturePharmD's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Knoxville, Tennessee
Posts: 211
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm stumped with my 4x4

Ok here is my issue. Got an 02, turn the switch on the dash, nothing happens. NO lights nothing. Motor doesn't even make any noise. I checked the fuse under the dash (No. 111, 30A) and didn't look blown but replaced anyways. Put my switch in a buddies truck and it engages his 4x4 so switch is fine. replaced the selector motor on the side of the transfer case, still nothing. Any clues? I put a test light on the 4 wires on the back of the switch, no power there. Power at the fuse panel. I am officially lost, I need my 4x4, so if anyone has any suggestions I will be more than grateful.

2002 F250 CCSB Lariat
Front end leveled
6637 intake
4" MBRP turbo back
Dick Cepek DC2
305/70r16 Nitto Terra Grapplers
Stage 1's and PHP tuning
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

Autometer factory match (EGT,Trans,Boost)
FuturePharmD is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 10-28-2010, 05:28 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by FuturePharmD View Post
Ok here is my issue. Got an 02, turn the switch on the dash, nothing happens. NO lights nothing. Motor doesn't even make any noise. I checked the fuse under the dash (No. 111, 30A) and didn't look blown but replaced anyways. Put my switch in a buddies truck and it engages his 4x4 so switch is fine. replaced the selector motor on the side of the transfer case, still nothing. Any clues? I put a test light on the 4 wires on the back of the switch, no power there. Power at the fuse panel. I am officially lost, I need my 4x4, so if anyone has any suggestions I will be more than grateful.
check your vacuum lines to the hubs ..... if you have the auto locking.. that could be a proplem.. happend to me...

Last edited by Fleet2904; 10-28-2010 at 06:00 PM. Reason: spelling
Fleet2904 is offline  
post #3 of 3 Old 10-28-2010, 05:39 PM
Compression Ignition Addict
 
big sig's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Claremont, NC
Posts: 545
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Yeah I was driving up the interstate one day and a vacuum line just blow out. When that happens you have no 4x4 unless you manually lock them.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

mine
2002 F250 7.3l Powerstroke
AFE Stage 2 Intake
MBRP 4inch Turbo back exhaust straight piped
Autometer gauges z-series pyro, boost, tranny temp
PHP F.U. Chip
4 inch rough country lift, 315/75/16 mud grapplers, and procomp 1069 16x10

dads
2011 F350 SRW CCSB KR 6.7l Powerstroke

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


FB: Tyler Sigmon
big sig is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome