94 250 dies when I brake - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-19-2009, 03:40 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
94 250 dies when I brake

I've got a '94 250 with a '96 Powerstroke installed. Automatic transmission. Whenever you brake it dies, but not if its in park or neutral. The engine just shuts off--no chugging or grinding or anything. My mechanic is stumped. Any thoughts? I've owned this thing for about two weeks...
danielp is offline  
post #2 of 4 Old 01-19-2009, 03:42 PM
duct tape & zip ties

 
bigcountrysg's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
Are you using the TR sensor from the original transmission. If not swap out the TR ( transmission range) sensor. That is if you have the original from the old transmission.

It sounds like your torque converter is staying locked up. Which it maybe unlocking when you put it in park or neutral.


Your Actions Today, Decide Your Future Tomorrow

2005 6.0 Crew Cab Long Box Lariat, current truck

2004 6.0 destroyed by contaminated fuel

2002 7.3L burnt
bigcountrysg is offline  
post #3 of 4 Old 01-19-2009, 03:57 PM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I'm pretty sure its the original transmission. I haven't done anything to it yet--it was the previous owner who switched out the engine.
danielp is offline  
post #4 of 4 Old 01-19-2009, 04:00 PM
duct tape & zip ties

 
bigcountrysg's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Willis, MI
Posts: 10,761
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to bigcountrysg
Quote:
Originally Posted by danielp View Post
I'm pretty sure its the original transmission. I haven't done anything to it yet--it was the previous owner who switched out the engine.


Ok I missed read your posting. I thought the trans was swapped out.

It sounds to me like you have a torque converter lock up problem. Like it is not unlocking when you come to a stop. Could be a bad torque converter. I would trouble shoot the problem further before doing any part replacing.


Your Actions Today, Decide Your Future Tomorrow

2005 6.0 Crew Cab Long Box Lariat, current truck

2004 6.0 destroyed by contaminated fuel

2002 7.3L burnt
bigcountrysg is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome