No power - Ford Powerstroke Diesel Forum

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 12-26-2008, 07:40 PM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
MacDougall's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
Posts: 882
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No power

Ok well today i was driving my truck and all of a sudden i had NO power, i had the pedal to the floor and my speed was only staying constant and my check engine light came on. It happened like 2 days ago and i thought it was the CPS so i changed it but it did it again today so any other suggestions? Maybe the CPS i got was a bad one?

Mike:
2003 F250 CCSB 4X4, 6.0L powerstroke.
-Sinister coolant filter
-Upgraded blue spring
-5" diamond eye exhaust W/ 6" tip
-Edge CS
-SCT tuner W/ vivians looney tune
MacDougall is offline  
post #2 of 7 Old 12-27-2008, 07:08 AM
tjl
Compression Ignition Addict
 
tjl's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Nashport, Oh
Posts: 358
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Get a code reader to find out what the codes are. It might give you a better idea of what's wrong. Throwing parts at it can get expensive.

'96 F350 CC dually 5 speed w/short throw shifter, '03 sd intercooler, stage 1 injectors, D66 turbo, 6 POS chip with Tony Wildman tunes, T500 HPOP, CCV mod, gutted EBPV, modded ID
tjl is offline  
post #3 of 7 Old 12-27-2008, 07:18 AM
Compression Ignition Addict
 
GoldieStroker944's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: scottsbluff,ne
Posts: 1,086
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
and as always check air and fuel filters and such


2003 7.3L
Crew Cab Short box
Lariat
Cowl (functional)hood
315/75-16 wild coutry A/T's
Hypertech power programmer 3
T.S 6pos
stock,high idle,50,75,100,140
AFE stage 1
Foil delete
MBRP Cool Duals 6" tips
Sirius sat radio
GoldieStroker944 is offline  
post #4 of 7 Old 12-27-2008, 07:22 AM
Compression Ignition Addict
 
sldghamr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
a bad CPS doesn't cause that kind of problem. i had the same symptoms a few months ago on my 96er. i had a bad IDM, i suggest starting there.

if you see a light at the end of the tunnel, it's probably just a photon torpedo
sldghamr is offline  
post #5 of 7 Old 12-27-2008, 07:34 AM
Compression Ignition Addict
 
GoldieStroker944's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: scottsbluff,ne
Posts: 1,086
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by sldghamr View Post
a bad CPS doesn't cause that kind of problem. i had the same symptoms a few months ago on my 96er. i had a bad IDM, i suggest starting there.
i will agree with the idm i had one go out but mine had power but it had a death shake cause the motor was missing so bad but im sure they can go out in lots of different ways


2003 7.3L
Crew Cab Short box
Lariat
Cowl (functional)hood
315/75-16 wild coutry A/T's
Hypertech power programmer 3
T.S 6pos
stock,high idle,50,75,100,140
AFE stage 1
Foil delete
MBRP Cool Duals 6" tips
Sirius sat radio
GoldieStroker944 is offline  
post #6 of 7 Old 12-27-2008, 07:38 AM Thread Starter
Compression Ignition Addict
 
MacDougall's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Colorado
Posts: 882
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by tjl View Post
Get a code reader to find out what the codes are. It might give you a better idea of what's wrong. Throwing parts at it can get expensive.
Ok, sorry i left out a little Info. in the original post, if i come to a stop the truck in like 3 seconds and the check engine light goes away. I tried to put a scanner on it and when i did the truck died before i could read the codes so no codes came up. If i stop and turn the truck back in it works fine, and stays fine for a day or so (or atleast it did last time).

Mike:
2003 F250 CCSB 4X4, 6.0L powerstroke.
-Sinister coolant filter
-Upgraded blue spring
-5" diamond eye exhaust W/ 6" tip
-Edge CS
-SCT tuner W/ vivians looney tune
MacDougall is offline  
post #7 of 7 Old 12-27-2008, 07:49 AM
Emergency Services

 
19558077's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: W.V.
Posts: 1,671
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
CHECK THE ENG HARNESS WERE IT COMES OVER THE LEFT VALVE COVER, IT MIGHT BE RUBBING. MINE DID THE SAME THING. ALSO CHECK THE HARNESS TO THE VALVE COVER GASKETS, TO MAKE SURE THEY HAVENT FRIED OR CAME LOOSE.WHEN MINE DID THIS THE WIRES WERE BARELY RUBBING THE VALVE COVER CAUSING NO POWER CEL AND MISSING.
19558077 is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome