Wont Start!!!! - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 11-28-2006, 06:42 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Wont Start!!!!

Hey guys!! I left for about a week for Thanksgiving and I came home and now my 96 PS won't start!!!??? Before I left, I had just installed a cai, Turbo back exhaust, Guages, and a TS switch. It was running fine when I took it back home before I left?? The only thing I notice different is that the "wait to start" light does not come on when I turn the key on? It cranks and cranks and cranks, but never gives the hint that it wants to start. HELP!!!!!!!!!!!! Thanks in advance!!!!
CASEMAN is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 11-28-2006, 06:52 AM
Powerstroke Techie

 
Clay Henry's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tuttle, OK
Posts: 17,213
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 6 Post(s)
Thanks: 1
Thanked 13 Times in 11 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Does the Tach more when cranking?
Check to oil level in both the sump and the HPOP.
The wait to start light no coming on makes me think a fuse....

2003 6.0 F350 dually on high cholesterol fuel (WVO)
2000 7.3 Excursion also on a high cholesterol fuel



Clay Henry is offline  
post #3 of 8 Old 11-28-2006, 06:57 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,289
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 6 Posts
Feedback Score: 0 reviews
check the fues for the fuel heater also controls pcm

SCUFFY828@POWERSTROKE.ORG
ITS STOCK

Last edited by Clay Henry; 11-28-2006 at 07:03 AM.
SCUFFY828 is offline  
post #4 of 8 Old 11-28-2006, 07:08 AM
Powerstroke Techie

 
djsdiesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Moses Lake, WA
Posts: 723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yes check your fuses, in the engine compartment, i think it's fuse #22 30 amp. If it's blown probably need a new fuel heater. Or unhook the fuel heater and replace the fuse

99.5 F-250 PSD AT 4x4, 4in lift, 37 13.5 18 Pro comp Extreme A/T's, S&B Intake, GTP38R, DP Tuner custom programs (140 Agg., 120 sled pull, 80 tow and 60 tow), Rosewood DIY stage 2 injectors, BTS Trans, 5in exhaust no muffler, 6 oh intercooler, Ford AIC, EBPV delete, Foil delete, T/C lock up mod, Pusher Fuel Pump, Three Chime train Horns

djsdiesel is offline  
post #5 of 8 Old 11-28-2006, 09:19 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Thanks for the help guys!! I'll try these and see and let ya know!!!
CASEMAN is offline  
post #6 of 8 Old 11-30-2006, 06:46 AM Thread Starter
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 8
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Dj!!! Man, You are awsome!! Sure enough, that 30 amp fuse was blown!! Replaced it and clack clack clack it fired right up I appreciate the help guys!!
CASEMAN is offline  
post #7 of 8 Old 11-30-2006, 06:58 AM
Powerstroke Techie

 
djsdiesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Moses Lake, WA
Posts: 723
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Make sure you check your fuel heater, most likely it has come loose inside the filter housing. If you just leave it you will blow another fuse or worse melt the wires that go to the heater.

99.5 F-250 PSD AT 4x4, 4in lift, 37 13.5 18 Pro comp Extreme A/T's, S&B Intake, GTP38R, DP Tuner custom programs (140 Agg., 120 sled pull, 80 tow and 60 tow), Rosewood DIY stage 2 injectors, BTS Trans, 5in exhaust no muffler, 6 oh intercooler, Ford AIC, EBPV delete, Foil delete, T/C lock up mod, Pusher Fuel Pump, Three Chime train Horns

djsdiesel is offline  
post #8 of 8 Old 12-02-2006, 04:49 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
was in my driveway moving my 95 f-250 5sp and it just died, no glowplug light and keeps blowing that same fuse, , i will check heater thanks you guys

Last edited by Germalikin; 12-02-2006 at 04:52 PM.
Germalikin is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome