rough idle - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-08-2008, 02:37 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Angry rough idle

Today I started my truck after just a few seconds started running really rough and cel came on. It has done this before but normally I shut it off and turn back on again and it is fine. today it did it everytime so truck is sitting. I tried taking my programmer out and same thing. I have replaced cps, could that be it again. please get back to me.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 09-08-2008, 07:58 PM
Shade tree mechanic


 

Join Date: Mar 2008
Location: Lake Tapps, Wa.
Posts: 8,286
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
checked all the basics of course? fuel filter? oil level? does it rev up when you hit the accelerator or does it sputter?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 09-08-2008, 08:23 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
have not really checked anything would just like to get it to my farm so I have somewhere to work on it. The programmer I had in there has a code reader showed po472 but thats because I have my epb valve unhooked and the other po603 internal ctrl mod kam error, don't really know i suppose it could be many things. my truck is a 95 f250 with 220000 on it i have done injector o rings and cps. that is about it. havent had to stick much money in it. never have had issues with fuel filter that caused it to act up. I will check oil and try the accelerater to see how it reacts in the morning.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 09-08-2008, 08:25 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I am going to try my buddies scanner also to see if that reads anything different
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 09-08-2008, 08:30 PM
Shade tree mechanic


 

Join Date: Mar 2008
Location: Lake Tapps, Wa.
Posts: 8,286
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 1 reviews
keep us updated man. if you have time check the fuel filter, see if it aint way dirty. good luck
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 09-09-2008, 08:13 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
scanner does not communicate with anything plus would a dirty fuel filter throw a cel.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 09-09-2008, 08:14 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
accererating it changes nothing still misses with cel on
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 09-09-2008, 08:15 AM
ADMIN AND TECH


 

Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,208
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Feedback Score: 0 reviews
if i had to guess , i would say short harness under valve cover or a possible icp /ipr rpoblem, is the oil in good shape and full, need to get codes pulled before doing much more
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 09-09-2008, 08:40 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Aug 2008
Location: St. Clairsville, OH
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My '94 Powerstroke was idling pretty rough when I got it...but it seems better now...I replaced the oil and filter-also the nut fell off that holds the solenoid on the IPR...you might want to check that...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 09-09-2008, 07:27 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Sep 2008
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
My truck is running more like its only hitting on 7 cylinders. put scanner on it and it said that it coundnt comminicate with my truck could it be a bad computer.i think mines original the number on mine is TEE5. were these ones known for problems and is their a better one to put in thats not to much.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 08:36 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors