charging a battery - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-18-2008, 04:36 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Evans,Ga.
Posts: 1,730
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
charging a battery

Good morning guys,I replaced my A/C compressor about 4 weeks ago,everything works fine but ever since then the batteries keep getting weaker,took them to the shop where I bought them and they said the batteries were fine.Don't know why they are getting weaker maybe lack of driving .My question is when charging ,which battery do you charge?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-18-2008, 04:42 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jun 2007
Location: Casper, WY
Posts: 317
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
It doesn't matter, the batteries are hooked up in parallel so both will recieve the same charge with only one hooked up to a charger.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-18-2008, 04:45 AM
International Threat
 

Join Date: May 2006
Location: Elkton, MD
Posts: 13,087
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 4 Posts
Feedback Score: 1 reviews
What he said and the batteries need to be load tested. I've had a set of batteries before that read perfect on the autozone scanner but when I had them load tested by one of our scanners they showed their problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-18-2008, 04:51 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Sep 2007
Location: Evans,Ga.
Posts: 1,730
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yea ,the shop did a load test and they showed fine ,my Alt. shows charging on the gauge and the starter is strong, just about didn't get it cranked this morning.They also checked all connections and they were fine. I don't drive this truck much at all ,I will try charging a full day then see what happens.It's funny everything was fine until I did the A/C job now the problem shows up.Thanks for your help guys.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 09:40 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors