Truck died after fuel filter lite came on - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-16-2008, 01:23 PM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2007
Location: Colchester, VT
Posts: 114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Truck died after fuel filter lite came on

I wasw driving my 96 F350 Crew cab power stroke home from a 160 mile road trip and the fuel filter light started flashing while climbing hills. It then came on steadily and the truck started to loose power. I went to pull to the side of the road and it died all together. I am currently running vegetable oil in the truck. I pulled the filter and cleaned it the best I could. I got nothing. I have it towed back to my shop. I pulled the fuel line by the left front wheel and used my suction gun to pull fuel through it. So I know it isn't the transfer switch or a clog in the the rear. It doen't seem to be getting any fuel into the filter housing. I changed the filter and filled the housing with fuel, and still nothing. Please help!!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-16-2008, 02:21 PM
Premium Member
 

Join Date: Jun 2008
Location: Around
Posts: 1,042
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
psd

plug truck in and see if that will help.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-16-2008, 08:18 PM
Premium Member
 

Join Date: Apr 2007
Location: Colchester, VT
Posts: 114
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I will try that in the am
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-16-2008, 11:54 PM
Premium Member
 

Join Date: Jun 2008
Location: Around
Posts: 1,042
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
psd

it sounds like there is a clog somewhere . so i thought if you plug it in, it would thin out the fuel.so the clogged line would blow through.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-24-2008, 04:17 PM
Powerstroke.org Fanatic
 

Join Date: Sep 2007
Posts: 120
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Have you checked your fuel pressure at the schrader valve? It could be the fuel pump, IPR, IPC sensor, HPOP, or low oil. That's all I can think of. A problem with the IPR or IPC should throw a code, but the others might not.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:23 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors