What do you think it is? - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-25-2008, 07:45 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Nanjemoy,Md/Mansfield,Pa
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
What do you think it is?

I had a little trouble with the truck today, and im not to sure how to fix it.....

I had to go to my grandparents earlier today, so I hoped in the truck hit the switch,WTS, and as usual it fired right up. I let it warm up a little bit and then started heading down the road.

I got about 2 or 3 minutes from my house, I started heading up a little hill so I gave it a little pedal as usual then all of a sudden the CEL came on the truck started running like crap it slowed way down, I had No boost, I had to down shift it from OD to 3rd just to keep the RPMs up enough till I could pull over.

When I got it pulled over, I put it in nutral, and let it sit there and Idle, and it was fine. No CEL or anything. I reved it up a few times, put it back in first idled it around in forst a little bit, then took off and went back down the road.

It ran fine after that with no problems.

This is probably th second or 3rd time it had done this.

Do you guys have any idea what it might be?


thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 05-25-2008, 07:48 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: rockford oh
Posts: 1,305
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Can you pull any codes when the cel is on
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 05-25-2008, 07:49 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2007
Location: Santa Rosa, CA
Posts: 2,026
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
when you turn it off, then start back up again, does the problem go away for awhile??

i had a similar problem a few months ago, ended up being the IDM was dying. suggest getting codes to figure it out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 05-26-2008, 07:23 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Nanjemoy,Md/Mansfield,Pa
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I dont have any thing to pull codes with, so no, I havnt done that.

Also,the CEL only comes on for the 10 or 15 seconds that its running like crap.
I never shut the truck off, it stayed running the whole time, and the problem went away by its self.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 05-26-2008, 07:25 AM
Serving Our Country!
 

Join Date: Mar 2008
Location: Mount Washington KY
Posts: 435
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
CPS first and cheap to replace if you have not already done so.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 05-26-2008, 10:19 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Jan 2006
Location: Newcastle & Chico, CA
Posts: 291
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to PSDfreak
Burnt VC harnesses?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 05-27-2008, 06:05 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Nanjemoy,Md/Mansfield,Pa
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Here are the codes that it is throwing:

P0196
P0476
P0273
P0236
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 05-27-2008, 06:29 PM
Premium Member
 

Join Date: May 2007
Location: Effort/Nanticoke,Pa.
Posts: 5,441
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
P0196 Engine Oil Temperature Sensor Range/Performance
P0476 Exhaust Pressure Control Valve Range/Performance
P0273 Injector Circuit Low - Cylinder 5
P0236 Turbo Boost Sensor A Circuit Performance
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 05-27-2008, 06:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Nanjemoy,Md/Mansfield,Pa
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Yep thats what the scanner said.

Now what all do I need to fix it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 05-28-2008, 07:10 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Feb 2008
Location: Nanjemoy,Md/Mansfield,Pa
Posts: 233
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TTT need some help with this!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors