No cruise control or backup lights - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 04-28-2008, 07:40 PM Thread Starter
Member
 
parrothead96's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dallas Texas
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
No cruise control or backup lights

1995 F350 7.3 E40D 2WD...My cruise stopped working so I was on here looking for recommendations, a lot of postings said check the easy stuff...lights, fuses, emergency brake horn etc. My brake light over the rear window was out...I replaced it and still no cruise...then I noticed my reverse lights don't work either....think its a coincidence beyond my sound mechanical skills? hah ha.

All of my under dash and distribution box fuses are good, my horn DOES work so the switch in the steering wheel is ok..maybe?, all of my lights work EXCEPT my reverse lights. My transmission shifts fine so I am doubting the speed sensor on the transmission but I notice there are switches on the trans for both of my pains.

For the record...yes I was into the tranny a few months ago, all was well since then I thought....I notice the speed sensor on the tranny controls the cruise, and the backup light switch is also on the tranny...beyond testing them in the morning I am out of ideas.

So...beyond me getting my nasty grubs all of the trans (again)....any one know if these are related....?

Thanks.
Matt
parrothead96 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 04-29-2008, 06:11 AM Thread Starter
Member
 
parrothead96's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dallas Texas
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews


Had to work this morning so I have to think about this all day....anyone have an idea?
parrothead96 is offline  
post #3 of 3 Old 05-02-2008, 07:10 AM Thread Starter
Member
 
parrothead96's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Dallas Texas
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Problem is fixed. The backup light switch on the transmission (neutral safety switch as I am used to knowing it) had a short in it and would blow fuse #5 in my power distribution box. Once the switch and fuse were replaced my reverse lights and my cruise started working again.

Hope that helps someone else someday.
parrothead96 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome