truck seems to be missing - Ford Powerstroke Diesel Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 11 Old 04-21-2013, 01:22 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
truck seems to be missing

Hey everyone as im driving my truck seems to chug an miss enough to make it hard to accelerate. Im thinking injector harness. But i changed them under the valve covers about 10000 miles ago. Maybe a external harness pig tale? I need input asap
jakesharp22 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 Old 04-21-2013, 11:22 PM
DERAIL MOD!!!


 
351fifty's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 23,180
Thanks: 34
Thanked 207 Times in 195 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 4 reviews
Pull the plugs from the vc harness and look at them, also check hpo res to make sure it's full

-Kris-
2000 excursion V10 2wd 230k
2000 Excursion 7.3 4x4 246k
1995 CCLB DRW 324K
2001 CCLB DRW 319K
Dp tuner infinity, exhaust, intake, chipped, tricked, and wrecked
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
Originally Posted by marine5811
The stock downpipe in an OBS is flat because I'm a ginger.
Quote:
Originally Posted by alberta 7.3
Finding a decent woman is like shopping for a used truck. You spend most of your time picking through the money pits, wrecks, and basket cases until you find one that you can tolerate
Quote:
Originally Posted by JJFLASH
Well at least you caught the loose bolts before they cause any damage. Nothing worse than a sloppy hole
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
351fifty is offline  
post #3 of 11 Old 04-22-2013, 03:53 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Okay today i ohm'd the vc pinns for injectors all were at 3.1 3.2 ohmss hpo resivor is close to full. I changed all vc pigtails no change hooked up the snap on solous pro an no engine codes while at idle it read that i have 746psi of hpop and all buzz tests on injectors were with in spec. Now symptoms has a hard time starting after sitting over night sometimes many attempts to start. Befour it does also it has a a heavy blue smoke for about 5 mins then clears up to a faint blue smoke but when you syomp on it agian heavy blue. It has a romp at first start also. Has good fuel pressure 46-67 i need help im stumped..
jakesharp22 is offline  
post #4 of 11 Old 04-22-2013, 04:59 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Does anyone gave any ideas? Injector o rings? Would they maybe cause this?
jakesharp22 is offline  
post #5 of 11 Old 04-22-2013, 05:09 PM
The Maddawg
 
maddawg89's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: Alabama, Montgomery area
Posts: 5,639
Thanks: 394
Thanked 113 Times in 106 Posts
Mentioned: 2 Post(s)
Quoted: 172 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
Sounds all too familiar.... That miss while driving and hard to accelerate anyway...I'm searching for my issue as well....



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1999 F250 Lariat 4X4 Offroad
Under the hood: 7.3 diesel, 4in straight piped to 6in shotgun dual stacks, DIY 6637, Bigg Boost. Foil delete. Riffraff FRx. IH Bellowed Up Pipes. Wicked Wheel Gen 1. TS Chip with canned tunes *Wrecked 5/16


1999 F250 XLT ECSB 2wd Auto. Hydra chip, gauges, 6637, Army OD Green on stock rims...
maddawg89 is offline  
post #6 of 11 Old 04-22-2013, 06:11 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Im leaning towards idm. O rings, ipr, or pcm. Idk wht else it could be th truck has 140,000 miles
jakesharp22 is offline  
post #7 of 11 Old 04-22-2013, 06:38 PM
Compression Ignition Addict
 
OL' OutLaw's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Suthren OryGun
Posts: 460
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
if you have a spare ICP, change it out....or swap in one from ur buddy's truck...

you should have around 500lbs HPOP at idle....

'97 Centurion. F350 4x4 CCLB
Full Force 180cc Stage I's, D66, SRP-1.1, ARP, Banks IC, DIY E-Fuel, EBPV Del & Gut'd Ped., BD Exhaust Brake., SD IDM, HPX, BstFoolr, 4" DP - 4" exh,
6.0 Fan, 180 T-Stat, DIY Don.105006 AF, CCV Mod, BTS, W/ SD Trans Lines, Tru-Cool Max, PML Trans Pan, Bumper Mod, IssPro Gauges, Fluidampr, Mellings LPOP.....
Tuned by "The WildMan".
OL' OutLaw is offline  
post #8 of 11 Old 04-23-2013, 05:23 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Well did more diagnostics today and i have come to the conclusion that #3 injector is shot so ordered a new reman for 165 bucks an will be here tomorrow. And im re o ringing the other 7
jakesharp22 is offline  
post #9 of 11 Old 04-25-2013, 03:56 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2012
Location: charlotte
Posts: 46
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Okay guys new injector instaled an new orings on the other 7. And its running great but when ever i shut it off its hard to restart it takes multiple attempts to start but once it does it runs great. Any ideas? Need quick response
jakesharp22 is offline  
post #10 of 11 Old 04-25-2013, 04:57 PM
DERAIL MOD!!!


 
351fifty's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Canton and kennesaw
Posts: 23,180
Thanks: 34
Thanked 207 Times in 195 Posts
Mentioned: 1 Post(s)
Quoted: 3 Post(s)
Feedback Score: 4 reviews
have you tried the IPR yet? y would you replace the injector if they all tested fine?

-Kris-
2000 excursion V10 2wd 230k
2000 Excursion 7.3 4x4 246k
1995 CCLB DRW 324K
2001 CCLB DRW 319K
Dp tuner infinity, exhaust, intake, chipped, tricked, and wrecked
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


Quote:
Originally Posted by marine5811
The stock downpipe in an OBS is flat because I'm a ginger.
Quote:
Originally Posted by alberta 7.3
Finding a decent woman is like shopping for a used truck. You spend most of your time picking through the money pits, wrecks, and basket cases until you find one that you can tolerate
Quote:
Originally Posted by JJFLASH
Well at least you caught the loose bolts before they cause any damage. Nothing worse than a sloppy hole
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
351fifty is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome