96PSD won't start - Ford Powerstroke Diesel Forum
User Tag List

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 06-21-2012, 04:39 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
96PSD won't start

Was driving up the driveway with my TS 6 position switch on, and accidentaly turned it to anti-theft mode. It killed the engine; I turned it back to a regular tube, but it wouldn't start. It will turn over but will not fire. Took the chip out and tried...still nothing. Seems to not be getting fuel. Check engine light is on now and cannot communicate with my code reader. Any suggestions?
tmccarthy is offline  
post #2 of 5 Old 06-22-2012, 05:51 PM
BANNED by Kris
 
BigFuel's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Pasadena, CA
Posts: 6,182
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 24 Post(s)
Thanks: 51
Thanked 112 Times in 104 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Don't have anything for ya. Just hoping you didn't pop the PCM.

+ Matt - Star Tiger +
-Bean's: 160/100 (FF Injectors), 2/ 6-POS chips (TW & Beans tunes), Overboost controller, E-Fuel
-BANKs: downpipe, full exhaust, gauges, test pipes, intercooler
-Irate: T-4 kit, IC pipes, 3" Irate Plenums, BASB Turbo
-Mag-Hytec trans. and pumpkin covers
-6637, CCV, IDM, 6.0 Fan, 49-Federal PCM swap, MAP line Mod
-370 Amp alt., 40k trans cooler, SRP1.1
-twin on-board air w/ 10 gal. tank

Re-pinning '97 Cali PCM to Federal
BigFuel is offline  
post #3 of 5 Old 06-22-2012, 05:53 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I misspoke...WTS light does not come on

Sent from my DROID RAZR using AutoGuide.Com Free App
tmccarthy is offline  
post #4 of 5 Old 06-22-2012, 06:01 PM
Compression Ignition Addict
 
Patrick Feeley's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Tehachapi, CA
Posts: 2,216
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 5 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 80 Times in 78 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Check underhood fuses 9 and 22. If 22 is bad, unplug the fuel heater replace the fuse and see what happens. Otherwise you may have fried the PCM. I don't know what the programmers do for an anti-theft program (and what might happen if it was changed on the fly to it with engine running). Cheers!

1997 F250 SC 4x4, E4OD, 4.10 LS, Basically Stock, Relocated Block Heater Plug, External Trans Filter, Tru-Cool Max, I/C Mounted but not Plumbed

SOLD - 1994 F350 CC DRW 2WD PSD, 5 Speed, 4.10 LS, SBC Con-O, Baldwin Filter, Tymar HPX Hose, DPPI DP, Bilsteins, $12 AIC, Coolant Filter, Explorer Overhead Console, A-Pillar w/ISSPRO Black Ice, EV Boost, and EV Pyro, Modified Pedestal, Gutted EBPV.
Patrick Feeley is offline  
post #5 of 5 Old 07-06-2012, 10:38 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 34
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Hey everyone thanks...it was the PCM. Blew it by unhooking my TS 6 position chip without unhooking batteries.
tmccarthy is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome