engine misses - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-05-2012, 05:54 PM Thread Starter
Member
 
RossWM's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
engine misses

i'd been having a lot of trouble with my truck missing while i was driving so i replaced the cam sensor and the problem totaly went away for a week then it started to miss again so figured maybe something was burning out the sensor and id just replace it again till i figured it out, well i replaced it and it was way worse so i figured they sold me a bad sensor so i put the old one back in and drove to get another one replaced it again and same thing way worse, i put the old sensor back in and it only misses every once in a while with the old sensor in
i find it unlikely they sold me 2 bad sensors in a row but i dont understand why it gets worse each time i replace it i mean the first time i'd replaced it, it got better and all 3 sensor were the same part number no difference between them
anyone have a clue?
RossWM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-05-2012, 05:57 PM
Compression Ignition Addict
 
jesilvas's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Nacogdoches, TX
Posts: 11,148
Thanks: 0
Thanked 27 Times in 25 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Can be CPS, ICP, UVCHs, and other things.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

2000 F-350 Lariat Super Duty, Dually, CCLB, 7.3L
4R100, 2wd
330,000 + miles
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
jesilvas is offline  
post #3 of 5 Old 03-10-2012, 05:17 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Jan 2012
Location: South East Pennsylvania
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I was not having any problems but I decided to replace my CPS because I had read that the originals tend to go bad whenever. I bought one made by Standard, as soon as I started it, it was missing bad. Exchanged that one for another, same miss and worse at times, it even stalled at one point. Took it out and put the original ford back in. Back to normal.
Stay away from Standard.
OldIronMike is offline  
post #4 of 5 Old 03-10-2012, 09:28 PM Thread Starter
Member
 
RossWM's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
yeah the same thing with me except i replaced it with the exact same sensor then again because i thought they sold me a bad sensor then same thing put the original back in (not the original original but the one that was in there before) and it was fine. Thats just got me baffeled, but i ordered one off the internet that says it supposed to fix the problem, if that doesnt do it i think i'm just giving up i'll just live with it
RossWM is offline  
post #5 of 5 Old 03-10-2012, 09:53 PM
Compression Ignition Addict
 
Nashotah7's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Ashippun, WI
Posts: 210
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Get the sensor directly from International or Ford......best ones to buy
Nashotah7 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome