engine shaking - Ford Powerstroke Diesel Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 Old 08-22-2007, 05:27 PM Thread Starter
Member
 
2000superstroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Omaha, Ne
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
engine shaking

when im giving it gas its good but when the truck idles it will randomly just start to shake like im killing it and sometimes it will go away but most the time i have to give it some gas, it dosent sound too good when it dose it, whats my problem?

2000 F350 SD 4x4 reg cab long box 6 spd
-pyro,boost
-silverline 4" turbo back
-aem intake
-going to be ordering a php 6 pos

2004.5 dodge 2500 cummins crew cab short box auto
-smarty jr.
-4" turbo back
-kore hp
-18 black with 35" toyo mt
-mopar edition trans/egt/boost
2000superstroke is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 Old 08-22-2007, 05:30 PM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Quote:
Originally Posted by 2000superstroke View Post
when im giving it gas its good but when the truck idles it will randomly just start to shake like im killing it and sometimes it will go away but most the time i have to give it some gas, it dosent sound too good when it dose it, whats my problem?
several things that can cause this concern , does the check engine light come on when this happens or not


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #3 of 8 Old 08-22-2007, 05:30 PM
Compression Ignition Addict
 
DirtyDiesel's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Lakeland, FL
Posts: 2,849
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
could very well be injectors. how many miles is on it. my truck did that but all the time at idle and ive heard of the same thing a couple of other times and it was injectors.

Brett
'08 Ford F-350 Powerstroke Lariet 4x4
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

SPARTAN Tuner, Flo-Pro 5" Exhaust 6" Tip, EGR Delete W/ Hi-flow Elbow, S&B Intake, B&W Hitch, 2.5" Leveling kit, 20x12 FUEL NUTZ, 33x12.5 Toyo MT's, PIONEER Screen, ALPINE Amp




To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
DirtyDiesel is offline  
post #4 of 8 Old 08-23-2007, 06:37 PM
7.3 tech, supporter

 
fordnut85's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Wichita KS
Posts: 1,224
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Could be injectors, could be injector o-rings along with a few others. First off, does it act any different right after you change the oil?? Does it make a difference if it is cold or warm?? What is you oil pressure at idle (from a real guage not the one on the dash)?? Answer some of these and we might be able to get it narowed down for ya.

Duane

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

1994.5 F-350, PSD, 5spd, Crew cab, 2wd, DRW
10k mod
Idle control mod
homeade exhaust brake
Tymar intake


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
fordnut85 is offline  
post #5 of 8 Old 08-23-2007, 08:43 PM Thread Starter
Member
 
2000superstroke's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Omaha, Ne
Posts: 43
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
no check engine light, havent noticed any difference in temperature its been pretty hot all summer, i dont have a good oil pressure guage but the stock one reads a little above the middle, it only has 111k miles, could the injectors just need cleaning?

2000 F350 SD 4x4 reg cab long box 6 spd
-pyro,boost
-silverline 4" turbo back
-aem intake
-going to be ordering a php 6 pos

2004.5 dodge 2500 cummins crew cab short box auto
-smarty jr.
-4" turbo back
-kore hp
-18 black with 35" toyo mt
-mopar edition trans/egt/boost
2000superstroke is offline  
post #6 of 8 Old 08-24-2007, 04:07 AM
ADMIN AND TECH


 
SCUFFY828's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: winston salem north carolina
Posts: 9,318
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 1 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
that may help some , make sure all maintenance is up to par , filters , oil etc., and see what that does


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

ITS STOCK
SCUFFY828 is offline  
post #7 of 8 Old 08-31-2007, 09:43 PM
Powerstroke.org Rookie
 
Join Date: Aug 2007
Location: San Antonio, TX
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
When my CPS first when out it acted similar to your problem. I ran it pretty well down the road and then at idle it would start to run rough at times and gradually worsened until I figured out the problem. After changing the CPS, no more shakes. I know it is not common for them to act like that because of a CPS but with 110k it's about that time. Don't go wasting money on parts though until you can narrow it further with a little maintenance as suggested by others. These guys know a great deal more than I do. Also, check your fuel for water.
todd619 is offline  
post #8 of 8 Old 09-01-2007, 03:36 PM
Member
 
Join Date: May 2007
Location: Houston TX / Monterrey Mexico
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Mine was doing same thing and one day just died... turned out to be inyectors O-rings and the IPR valve were not working right....

hope this helps...
J0hnny is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome