Another no start. Very frustrated! - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-01-2007, 02:12 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2007
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Another no start. Very frustrated!

Pulled in for lunch just down the street. came back out and NO START!!!!!!! did the few things i could remember, unplugged the ipr(someone said it goes into dummy mode) the tach reads 300rpm while cranking so dont think CPS(have 2 on order anyway). Normally when you turn the key to the run position the Service Engine Soon light will stay illuminated atleast for a few seconds.. well mine comes on and bam its off in about 1/2second, just a flash. took the ECU out and removed and cleaned all connections with alcohol both the pin side and the chip side. I tried starting without the chip installed. NOTHING!! BTW who the heck designed the location of that ECU should be shot but thats a different story. I opened up the filter housing and the fuel is just as clean as can be. installed a new filter anyway. NO START! it cranks over fine. I have had probs with my clutch saftey switch latley due to a worn clutch rod on the master, but it turns over fine! does it also have a ignition cut out as well? Any info would be helpful.

wayne
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 07-01-2007, 02:19 PM
DKR DKR is offline
<--Pro Cooler Racer
 

Join Date: Dec 2006
Location: Newark, Delaware
Posts: 8,216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to DKR
Do you, or did you ever have an aftermarket alarm such as Viper, Python, Code Alarm, or anything like? It might be the alarm's starter kill if you had one and it was removed or crapped out.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 07-01-2007, 02:46 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2007
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
not that i know of... i am the 3rd owner.

wayne
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 07-01-2007, 03:08 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
have you checked the oil level in the HPOP res.? Check battery voltage while crabking, should be at least 10V. Also check fuse 22 under the hood just for kicks. Good luck, keep us informed.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 07-01-2007, 03:34 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2007
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Just checked the HPOP Res, The correct place to check is remove the plug on the drivers side? the one with the hex in the top for an allen key?? I checked it there with the allen key as a dipstick and it is a good 2.5 to 3 inches below the opening... i suppose it is low? what goes in?? regular engine oil???

wayne
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 07-01-2007, 05:41 PM
DKR DKR is offline
<--Pro Cooler Racer
 

Join Date: Dec 2006
Location: Newark, Delaware
Posts: 8,216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via Skype™ to DKR
Scratch what I said about a starter kill related to an alarm...after thinking about it tonight I remembered that if it was an old alarm, it wouldn't even crank...sorry for bad info Wayne.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 07-01-2007, 05:46 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: May 2007
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
hey thats a okay, were all human. i will fill the reservoir as its like 3 inches low tomorrow and see if she starts.

wayne
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 07-01-2007, 07:14 PM
7.3 tech, supporter

 

Join Date: Jul 2006
Location: Wichita KS
Posts: 1,224
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Feedback Score: 0 reviews
yup that's way low, fill it to the top with reg ol motor oil
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 01:31 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors