TW chip with digi gauges - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-29-2013, 06:32 PM
Member
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TW chip with digi gauges

Ay guys I am new to the forum and a cuple ?? I have a 97 powerstroke with the normal DIY intake and DP with straight exhaust. I just installed a TW 6 POS chip and wondering if there is anything out there like the edge evo (for gauges) that is compatible with the chip? thanks in advance!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 10-29-2013, 06:35 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,355
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
the only thing i can think of is something DP makes... from what i remember you can use it to switch the tunes on any TS style chip... but i also remember it was very expensive....

why not just get an edge insight cs or cts?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 10-30-2013, 04:33 AM
Member
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I started with the evo and its not communicating with my truck because of the chip and I contacted the guys at edge and they said that the insight would have the same problems...

But I do love the gauges on the edge products plus I don't want to have to run the wires and stuff for reg gauges
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 10-30-2013, 06:35 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,355
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 97bigblack View Post
I started with the evo and its not communicating with my truck because of the chip and I contacted the guys at edge and they said that the insight would have the same problems...

But I do love the gauges on the edge products plus I don't want to have to run the wires and stuff for reg gauges
wow i have never heard of that happening.... i have customers running the edge insight and a TW chip with no problem....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 10-30-2013, 07:32 AM
Yeah it's a Turbo Diesel
 

Join Date: Mar 2012
Location: Dallas
Posts: 3,297
Thanks: 32
Thanked 25 Times in 25 Posts
Feedback Score: 11 reviews
Quote:
Originally Posted by Raul@Stealth Automotive View Post
wow i have never heard of that happening.... i have customers running the edge insight and a TW chip with no problem....
I'm running the edge insight CTS with my tw chip as well. I have a 2000 7.3. Not one problem on my end. Wonder what's causing the issue


Sent from AutoGuide.com App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 10-30-2013, 07:57 AM
Member
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
So what should I do? Sell the evo and get the insight?
Any ideas on what the problem might be? And Thankx for all the help
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 10-30-2013, 07:58 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,355
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 97bigblack View Post
So what should I do? Sell the evo and get the insight?
Any ideas on what the problem might be? And Thankx for all the help
well what kind of problem are you having?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 10-30-2013, 08:01 AM
Member
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
The evo wants me to put in my vin and its saying that it has a problem "communicating"
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 10-30-2013, 08:03 AM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,355
Thanks: 23
Thanked 23 Times in 14 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
Quote:
Originally Posted by 97bigblack View Post
The evo wants me to put in my vin and its saying that it has a problem "communicating"
i have seen that problem without the chip... just for reference.. have you tried pulling out the chip and seeing if the edge unit works without it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 10-30-2013, 08:08 AM
Member
 

Join Date: Oct 2013
Posts: 41
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
No but I will try asap
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors