TW chip with check engine light - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-09-2008, 05:19 AM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
TW chip with check engine light

I installed my new TW chip sunday and started the truck in high idle setting. Shut it off and finished install and switched it to economy to go for a drive. As soon as I started it I got a check engine light. Drove around and tried each setting (extreme is awesome) Everything seems fine, but still the check engine light. My truck is a california truck if that matters. Also it almost "lopes" in tow, street race, and extreme settiing, is this normal. thanks for the help

Mike
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 06-09-2008, 05:37 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Try contacting Tony to make sure you got the correct Cali burns. If the tunes are correct, you may need to remove the chip and clean the board a little better.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 06-09-2008, 06:31 PM
Banned
 

Join Date: Nov 2007
Location: Los Gatos CA
Posts: 733
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
May also need a bigger HPOP, the 2003 7.3 has a higher capacity HPOP. Bolts right in, just need to swap old fittings onto new pump.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 06-09-2008, 06:39 PM
Powerstroke.org Sponsor

 

Join Date: Oct 2006
Location: Ventura County, CA
Posts: 20,359
Thanks: 23
Thanked 22 Times in 13 Posts
Feedback Score: 2 reviews
Send a message via AIM to Raul@Stealth Automotive
im running the chip on my 03 7.3 with no problems... the CEL is prob from the contacts not being cleaned enough... take the chip out and check the contacts.... if you still have a problem give tony a call and im sure he will set it straight

-Raul
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 06-09-2008, 06:42 PM
Powerstroke.org Rookie
 

Join Date: Jun 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
thanks for all the responses. I e mailed tony today and found out he mistakenly put the burn for an automatic tranny, hence the cel. he is sending me a new chip with the correct burns and a prepaid return box. I can't stress the great customer service enough. I would reccomend his company to any one looking. truck kicks butt in extreme too!!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 06-09-2008, 06:43 PM
BIG TRUCK, SMALL DRIVER
 

Join Date: Oct 2006
Location: Iva, SC
Posts: 5,877
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Glad you got it figured out!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 06-09-2008, 06:46 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Mar 2007
Posts: 1,416
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yes they are wonder to deal with, happy to hear you got it figured out
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:55 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors