96 7.3 NO START - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-14-2013, 10:20 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
96 7.3 NO START

Ok, so I drove the truck for a long time ran great put a chip on it and it ran great for awhile then started to get wts light and had to disconnect the battery cables to get to run then one day I went out and after it started it would fall on its face and die it would on run at wide open and it'd stay at low rpms then it finally died completely it blew smoke out when it done that and it hasn't done much since I've changed the pcm and still nothing the tach does move when cranking and it does crank over and got to start and run for about 10 seconds but shut back down afterwards but the oil gauge shows nothing so I checked oil and there was none in it so I put some in it and still no start I'm lost on this truck please help I've also checked fides and disconnected fuel bowl and still nothing please help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-15-2013, 09:47 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Nov 2012
Location: Texas
Posts: 162
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Um dude... Periods do help, and they ain't that hard to use...


Sent from AutoGuide.com Free App
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-15-2013, 11:13 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Sorry bout that, but with or without periods thats still my problem.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-16-2013, 12:25 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2006
Location: Bend, Or
Posts: 6,042
Thanks: 29
Thanked 37 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Did you put "some" oil in it or did you fill it to the proper level?

Do you get a WTS light?

Do you have any SES lights on?

With the keys in your pocket, remove the chip... Then try and start again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-16-2013, 06:27 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I put some oil back in I didn't fill all the way, I do get a wts start light. And no ses lights come on, I tried the cop but still got nothing acted like it wasn't getting fuel fuel bowl is filling up tho. I will fill it the rest of the way up with oil and try again
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-16-2013, 06:32 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2006
Location: Bend, Or
Posts: 6,042
Thanks: 29
Thanked 37 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Do you have gauges?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-16-2013, 06:41 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Also the idm on my 5 speed truck was bad so I switched it with the one on this truck, will a 5 speed idm work with my auto truck or could that be some of the issue to?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 08-16-2013, 06:42 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
And yes I have gauges, boost, egt, and trans temp.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 08-16-2013, 07:11 AM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Oct 2006
Location: Bend, Or
Posts: 6,042
Thanks: 29
Thanked 37 Times in 35 Posts
Feedback Score: 0 reviews
IDM is an IDM... no difference in them.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 08-16-2013, 07:28 AM
Member
 

Join Date: Dec 2012
Location: Versailles
Posts: 74
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Ok well it was bad when pulled off the other truck but it did start the other truck.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:37 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors