boost guage - Ford Powerstroke Diesel Forum
Powerstroke.org is the premier Diesel Truck Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-06-2008, 05:34 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: casper wy
Posts: 325
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to wyoming
boost guage

I installed my guages tonite and my boost is not working. I'm not convenced that the gauge isn't bad yet. But just to check where is the best place to splice in for the boost?
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 04-06-2008, 05:40 PM
Addicted to Diesel
 

Join Date: Mar 2007
Location: Bakersfield, CA
Posts: 667
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cowboyupamrka Send a message via Yahoo to cowboyupamrka
ok when checking the boost did you drive it or just sitting in park push the pedal down? cause i didnt get much reading just sitting in park and pressing the pedal.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 04-06-2008, 05:44 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: casper wy
Posts: 325
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to wyoming
drove it. And got on it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 04-06-2008, 05:50 PM
Addicted to Diesel
 

Join Date: Mar 2007
Location: Bakersfield, CA
Posts: 667
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via AIM to cowboyupamrka Send a message via Yahoo to cowboyupamrka
hmm.. i truly dont know the best splice place for the OBS. until someone else comes along all i can say is recheck the connections and make sure everything is tight. sorry your having trouble with it
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 04-07-2008, 04:42 AM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 64
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
I spliced into the MAP line for my boost gauge. Also to check your gauge you could take an air hose and turn the air pressure down and then blow some air into your boost line to see if it moves the gauge.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 04-07-2008, 04:44 AM
a truck
 

Join Date: Nov 2007
Location: Lima, OH
Posts: 13,142
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
yeah defnitely splice into the MAP sensor line, and mine wasn't working for a while either until I found a kink in the line going to the boost guage, so I would splice into that and check the hose for any kinks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 04-07-2008, 03:48 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: casper wy
Posts: 325
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to wyoming
Ok call me stupid . lol But where exactly is the line I need to splice into at? draw me a picture. lol There is a line that I wanted to splice into but I will need more hose to get to it, And keep the line safe. Any help would be greatly appreciated. Thanks giuys
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8  
Old 04-07-2008, 06:01 PM
a truck
 

Join Date: Nov 2007
Location: Lima, OH
Posts: 13,142
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Its a smaller silicone hose that runs from just under the turbo to the map sensor mounted on the passenger side of the firewall. Its a small diameter hose that kind of stands alone. Ill see if I can find a photo, I only knew which one it was becuase my gauge came with a picture illustrating where the map sensor line was
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9  
Old 04-07-2008, 07:19 PM
Member
 

Join Date: Oct 2007
Posts: 64
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Here check out this link. I think it will help you. Gauge Install
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10  
Old 04-08-2008, 04:37 PM
Compression Ignition Addict
 

Join Date: Dec 2007
Location: casper wy
Posts: 325
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Feedback Score: 0 reviews
Send a message via MSN to wyoming
Ok I got it hooked up right, and it's working now. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Powerstroke Diesel Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -8. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
Garage Plus, Vendor Tools vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

vB.Sponsors